Dag en Heidi strips

Ogenblikje...
Dag en Heidi

Dag en Heidi Strips van:

Tekenaar: Broeckx Jeff
Scenarist: Dewinter Maria
Uitgever : Saga

Jeff Broeckx (Antwerpen, 16 augustus 1943) is een Vlaams stripauteur.

Op elfjarige leeftijd tekende hij een strip op basis van een scenario van zijn moeder, Maria De Winter: De witte hinde. Toen hij zestien was, ging hij als tekenaar werken bij Standaard Uitgeverij. Hij illustreerde er vooral schoolboeken. In 1964 herwerkte hij De witte hinde en werd het verhaal gepubliceerd in het weekblad Ohee. Zijn moeder ontwierp samen met hem de reeksen Serge en Dag en Heidi (1966 – 1984). Jeff Broeckx werkte fulltime mee aan de productie van Bessy vanaf 1969. In 1970 kreeg hij de leiding over de Bessy – studio. In 1973 ontwierp hij Sloeber voor Zonneland, weer op basis van verhalen van zijn moeder. Dag en Heidi en Sloeber verschenen begin jaren ’80 in albumvorm bij Standaard Uitgeverij. Vanaf 1976 inkte Broeckx de verhalen van Robert en Bertrand. Hij bleef intussen de productie van Bessy leiden. In 1984 ontwierp hij een nieuwe stijl voor de Bessy – verhalen en Marck Meul zorgde voor scenario’s die ecologisch geïnspireerd waren. Van de reeks Bessy Natuurcommando verschenen 23 albums. Sindsdien werkte Broeckx aan een restyling van de eerste Bessy – verhalen van Willy Vandersteen. Een reeks die hij afsloot met zijn én Vandersteens favoriete Bessy – verhaal: De zwijgende getuige. Vanaf 1994 werkt Broeckx aan de reeks Waterland, waarvoor Marc Legendre de scenario’s schrijft. Ook tekent hij met veel bravoure commerciële strips. In 1998 verscheen de monografie Jeff Broeckx, tekenaar en zoveel meer. In datzelfde jaar startte hij ook met de stripreeks Verdwaald in het verleden, een prestigieuze geschiedenisstrip in vier delen, waarvan het laatste deel in 2002 verscheen. Broeckx tekent, sinds het overlijden van tekenaar Ray Goossens, ook de verhaaltjes van Musti, naar het scenario van Rachel Frederix. Sinds 2002 is hij tevens verantwoordelijk voor de tekeningen van Klein Suske en Wiske.

In 2008 ontving Broeckx een Stripvos voor de meest opmerkelijke en rijkgevulde carrière.

————————————————-

————————————————-

Dag en Heidi Albums

Dag En Heidi – 00 – Maanrots
Dag En Heidi – 01 – Het Zwarte Paard
Dag En Heidi – 02 – Heidi In Gevaar
Dag En Heidi – 03 – De Onbekende Planeet
Dag En Heidi – 04 – De Vredessteen
Dag En Heidi – 05 – Het Houten Kistje
Dag En Heidi – 06 – De Verstekeling
Dag En Heidi – 07 – Het Spookeiland
Dag En Heidi – 08 – Het Heksenfeest
Dag En Heidi – 09 – De Magische Stem
Dag En Heidi – 10 – De Moerasgeesten
Dag En Heidi – 11 – De Kristallen Waterval
Dag En Heidi – 12 – De Toverster
Dag En Heidi – 13 – De Zonderlinge Tovenaar
Dag En Heidi – 14 – De Hovaardige Den
Dag En Heidi – 15 – De Drie Machten
Dag En Heidi – 16 – De Wenende Olifant
Dag En Heidi – A03 – De Tiran
Dag En Heidi – A04 – De Wolkenhoeve
Dag En Heidi – A05 – De Vreemde Vogel
Dag En Heidi – S02 – De Zilveren Sleutel
Dag En Heidi – S03 – Het Rode Licht
Dag En Heidi – S04 – Het Vulkaaneiland
Dag En Heidi – S06 – Maanrots
Dag En Heidi – S07 – Wika

————————————————-

Stripverhalen

Dag en Heidi

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Dag en Heidi stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.