Cutting Edge strips

Ogenblikje...
Cutting Edge

Cutting Edge Strips van:

Tekenaar: Alberti Mario
Scenarist: Dimitri Francesco
Uitgever: L

Met Cutting Edge – Op het Scherp van de Snede waagt Uitgeverij L zich aan een gloednieuwe reeks met de Italianen Mario Alberti als tekenaar en Francesco Dimitri als scenarist. Alberti toonde in vertaling zijn kunsten al eens in de collectiefalbums Legioen: Kronieken van Legioen waarin hij niet moest onderdoen voor het grafische meesterschap van Mathieu Lauffray (Long John Silver). Doorgaans draagt hij zijn steentje echter bij aan comicreeksen als The Amazing Spider-Man en Spider-Man & Fantastic Four. Francesco Dimitri is de auteur van romans met urban fantasy, steampunk en horror als leidende genres. Cutting Edge is zijn debuut als stripscenarist.

Voor we ook maar de eerste pagina van deel 1 omsloegen, wisten we niet welk vlees we in de kuip hadden. Een filet pur zo bleek snel. Op een mondain feest op uitnodiging van de steenrijke, teruggetrokken financieringsgigant Leviathan komen heel wat specialisten samen. Het zijn briljante wetenschappers, creatievelingen, analytische geesten, filosofen, gladde praatjesmakers ook. Leviathan stelt hen een uitdaging, een weddenschap voor, een moderne dodecathlon waarbij twaalf proeven of taken volbracht moeten worden naar het voorbeeld van de Grieks-mythologische twaalf werken van Hercules. Wie wordt de nieuwe Hercules? De kampioen van de mensheid, de laatste held? Slechts één aanwezige zal misschien achter het antwoord komen en zowat een derde van Leviathans fortuin in de wacht slepen. De rest krijgt niets… of bekoopt het met zijn of haar leven. Verschillende groepjes met deelnemers worden gevormd wat op zich al een uitdaging is voor sommigen. Samenwerking binnen de groep is ook geen vereiste. Het vijftal dat de cover van deel 1 siert, zijn er op de cover van deel 2 nog maar vier. De vijf hebben een gezamenlijk IQ van meer dan vier cijfers. Maar het vergt meer dan intellect om hun eerste proef tot een goed einde te brengen.

Tal van mysteries waren rond Leviathan en de achtergrond, motivaties of bedoelingen van de meeste hoofdrolspelers. Snel zit je zodanig in het verhaal dat je de twee albums in één ruk wil uitlezen. Aan de tekeningen zal je wellicht iets langer moeten wennen, maar ook daarvan wordt snel duidelijk dat de kadrages, de close-ups, de blikken van de personages en hun interactie je in het verhaal zuigen. In dit malse, absoluut niet voorgekauwd stukje vlees zet je graag je tanden! Al goed dat deel 3 niet snel op zich zal laten wachten. In het Frans is de reeks inmiddels afgerond na vier delen.

————————————————-

————————————————-

Cutting Edge Albums

Cutting Edge – 01 – Deel 1
Cutting Edge – 02 – Deel 2
Cutting Edge – 03 – Deel 3
Cutting Edge – 04 – Deel 4

————————————————-

Stripverhalen

Cutting Edge

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Cutting Edge stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.