Cuervos strips

Ogenblikje...
Cuervos

Cuervos Strips van:

Tekenaar: Marazano Richard
Scenarist: Durand Michel
Uitgever : Talent

Colombia, Medellin. De stad is zo rot als stront. De straten lopen vol met drugsdealers en hoeren. In deze omgeving groeit de kleine Joàn op. Hij staat op het punt om zijn leven een cruciale wending te geven. Van twee kanten wordt door twee belangrijke hoofdpersonages aan zijn arm getrokken. De eerste is Ernesto, loopjongen van Raul die het hoofd van het belangrijkste drugskartel is. Ernesto zou Joàn en zijn vriend Armi maar al te graag voor zijn kar willen spannen om één van zijn vuile zaakjes op te knappen. De tweede is Miguel Santos, een linkse syndicalist en één van de weinige mensen in Medellin met goede bedoelingen. Zo neemt hij het op voor de ontelbare straatkinderen. Hij stelt Joàn dan ook voor om te studeren. Als tegenprestatie wil hij de moeder van Joàn van de straat houden. Joàn zou echter dolgraag hebben dat Miguel zijn vader wordt, maar die kan uiteraard niet alle kinderen herbergen…

Richard Marazano kennen we vooral van de western Tequila Desperados (slechts één deel vertaald) en het tegelijk geniale als onbegrijpelijke Zéro Absolu. Cuervos is door zijn vele personages ook niet altijd even gemakkelijk te lezen, maar nochtans perfect te volgen. Blijkbaar heeft Marazano voor deze reeks de middenweg gevonden tussen begrijpbaarheid zonder de rauwheid van het verhaal te verliezen.

Michel Durand tekent na de grappige detectivepastiche Cliff Burton (op scenario van Rodolphe) zijn eerste strip van betekenis en heeft volgens ons een dikke hit te pakken. Om in een dergelijk hard verhaal bijvoorbeeld overwegend violette pasteltinten gebruiken,dat noemen we lef. Het maakt er Cuervos vreemd genoeg alleen maar sterker op.

Bij onze zuiderburen heeft deze strip al heel wat lof gekregen, een deel winkeliers verkozen het zelfs tot strip van het jaar. Een blik op de voorpublicatie van het derde deel deed ons meerdere keren opkijken: wat een cinematografische creativiteit! Wat een dynamische paginaopbouw! Wat een gewaagde verkenning van de bladrand! En beste lezer, wat een verhaal!

————————————————-

————————————————-

Cuervos Albums

Cuervos – 01 – Het Contract
Cuervos – 02 – Sluipmoordenaars Van De Heilige Coke

Enkel beschikbaar in het Frans:

Cuervos – T03 – Ange Des Maudits
Cuervos – T04 – Requiem

————————————————-

Stripverhalen

Cuervos

Cuervos

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Cuervos stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.