Corto Maltese strips

Ogenblikje...
Corto Maltese

Corto Maltese Strips van:

Tekenaar : Pratt Hugo
Scenarist : Pratt Hugo
Uitgeverij : Panda

Uitgeverij Casterman is bezig eens goed in haar verleden te kijken. In de jaren 1970 en 1980 was iedereen het erover eens dat Casterman de voortrekker was van de auteursstrip. De collectie Wordt Vervolgd Romans bracht vele vernieuwende stripmakers naar voren zoals Jacques Tardi, Didier Comès, Daniel Torres en ook Hugo Pratt. Hun verhalen kenmerkten zich allereerst door het aantal pagina’s. Dat waren er net zoveel als nodig was om een verhaal goed te vertellen. Het tweede kenmerk was het onderwerp van de verhalen met meer maatschappijkritiek en veel beter uitgewerkte karakters. Het derde kenmerk was toch wel de grafiek. Het zwart – wittekenwerk was opvallend en vernieuwend.

Nu is Casterman dus bezig om de parels uit dat roemrijke verleden opnieuw uit te brengen in mooie verzorgde uitgaven. Natuurlijk is Hugo Pratt dan een vlaggendrager. Hoewel de man al jaren dood is, blijven zijn verhalen actueel en intrigerend. De rode draad in alle verhalen is telkens een avontuur. Dit kan de jacht naar een schat zijn of een spionageverhaal. Dit alles in de setting van het begin van de twintigste eeuw toen Zuid – Amerika en Azië nog mysterieuze gebieden waren. Maar feitelijk zijn die verhalen bijzaak. Corto en zijn vrienden bekijken de wereld alsof ze er boven staan. Dat blijkt uit hun conversaties die vaak cynisch en atypisch zijn. Ze koketteren met de magische werkelijkheden van poëten, magiërs, vrijmetselaars en consorten, altijd op zoek naar een hogere waarheid, zonder te weten wat dat precies is. Duidelijk is ook dat Corto meer plezier heeft in het avontuur zelf dan in de schatten/waarheden die hij zoekt.

De 29 verhalen worden in veertien bundels heruitgegeven, in kleur bovendien en op een iets kleiner formaat dan de eerdere uitgaven. In het Frans zijn er al zes bundels meer verschenen, dus we hebben nog wat in te halen met de vertalingen. Toch mogen we deze uitvoering wel de ultieme uitgave noemen. Allereerst zijn er de prachtige inleidingen waarin met zeer mooie foto’s de omgevingen worden beschreven waarin de verhalen zich afspelen. Zodanig geschreven ook alsof ze onderdeel van het verhaal vormen en dus boeiend om te lezen. De inkleuring met pasteltinten blijft recht doen aan de tekeningen van Pratt. De hele uitvoering van deze heruitgaven is kortom pico bello in orde!

De nog te verschijnen delen 1 en 2 zullen De Jeugd van Corto en het fenomenale De Ballade van de Zilte Zee bevatten. Ondertussen is er al enkele jaren sprake van gloednieuwe avonturen door andere auteurs. Omdat Pratt de lat zodanig hoog legde, willen de erfgenamen niet over één nacht ijs gaan om zich in dit vervolgavontuur te gooien. Wordt dus ooit vervolgd.

————————————————-

————————————————-

Corto Maltese Albums

Corto Maltese – A01 – De Ballade Van De Zilte Zee
Corto Maltese – A03 – In Het Teken Van De Steenbok
Corto Maltese – A04 – Corto Maltese In Siberiы
Corto Maltese – A07 – Fabel Van Venetiы
Corto Maltese – A08 – Het Gouden Huis Van Samarkand
Corto Maltese – A09 – Argentijnse Tango
Corto Maltese – A10 – Mû Het Verzonken Continent
Corto Maltese – B01 – Het Geheim Van Tristan Bantam + Rendez-Vous In Bahia
Corto Maltese – B02 – Snelvuur Samba + De Adelaar Van Braziliы
Corto Maltese – B03 – Fortuinzoekers + Een Meeuw Op Het Strand
Corto Maltese – B04 – Godenvoedsel + Bananen-Conga
Corto Maltese – B05 – Voodoo Voor De President + De Lagune Van De Schone Dromen
Corto Maltese – B06 – De Kleinzoon + De Engel Aan Het Oosterraam
Corto Maltese – D01 – De Jeugd 1904-1905
Corto Maltese – D02 – De Helvetiërs
Corto Maltese – D04 – Caraяbische Suites
Corto Maltese – D05 – Onder De Piratenvlag
Corto Maltese – D11 – Altijd Maar Verder 1
Corto Maltese – D13 – De Kelten
Corto Maltese – D14 – Onder De Middernachtzon

————————————————-

Stripverhalen

Corto Maltese

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Corto Maltese stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.