Clownvisje strips

Ogenblikje...
Clownvisje

Clownvisje Strips van:

Tekenaar : Simon Fred
Scenarist : Chauvel David
Uitgeverij : Talent

Toen Finding Nemo in 2003 in de bioscoopzalen liep, kondigde Talent al de uitgave van Clownvisje aan. Onvermijdelijk legden we de link. Nu, alweer drie jaar later, kunnen we eindelijk dat zuiders visje van nader bestuderen. Met Finding Nemo heeft het echter niet veel te maken. De titel Clownvisje slaat eerder terug op iemand die schijnbaar risicoloos dichtbij het gevaar mag komen, zoals het clownvisje bij de giftige tentakels van de anemoon.

Die iemand is Happy Wimbush die, tot voor het verhaal een aanvang neemt, bij zijn grootouders in Henryetta woont. Na de dood van zijn pa gaat hij bij zijn broer Chas in Denver wonen. Niet alleen qua omgeving geeft dit een schok, maar ook als hij merkt dat zijn broer deel uitmaakt van een huurmoordenaarsbende, moet hij meer dan een keer slikken. Zeker als hij merkt dat politie – inspecteur Codikow erg geïnteresseerd is in Chas. Meegesleurd door zijn broer pleegt hij een paar kleine overvalletjes, tot Chas besluit Happy voor te stellen aan de organisatie waar Ernesto Nicieza de peetvader van is. Die beraamt een groots opgezette diamantenroof. De hele organisatie doktert zorgvuldig een ingenieus plan uit dat op het laatst helemaal wordt omgegooid. Of dat zo verstandig is, is een ander paar mouwen. Feit is dat Happy vanaf dan meegesleurd wordt in een vloed van gebeurtenissen die hun gelijke niet kennen. Ook het verhaal, dat tot dat moment rustig verder kabbelde, krijgt een versnelling mee die je naar adem doet snakken. Bovendien gaat het daarna alleen nog maar harder. Fasten your seatbelts!

Je hebt zo van die auteurs die nooit teleurstellen. Chauvel mag wat ons betreft zeker op dat lijstje staan. Met titels als Arthur, Killers, Lunatiks en Rails (ook al voor tekenaar Simon) op zijn naam, levert dat geen enkel probleem op. En dan te zeggen dat de meeste reeksen van Chauvel nog onvertaald zijn. Maar laat Talent eerst maar de lopende reeksen afwerken. Vervolgen op Rails en Killers zouden spoedig in de winkels liggen. Het goede nieuws werd al ingezet met Clownvisje, waarvan in amper twee weken tijd de vier albums in de winkel lagen, een mooi afgeronde reeks.

————————————————-

————————————————-

Clownvisje Albums

Clownvisje – 01 – Happy
Clownvisje – 02 – Christina
Clownvisje – 03 – Aidan
Clownvisje – 04 – Chas

————————————————-

Stripverhalen

Clownvisje

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Clownvisje stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.