Clockworx strips

Ogenblikje...
Clockworx

Clockworx Strips van:

Tekenaar: Hostache Jean-Baptiste
Scenarist: Henderson Jason, Salvaggio Tony
Uitgeverij: L

Wanneer Matt Thurow, een voormalige agent van Scotland Yard, probeert te infiltreren op een werf om een seriemoordenaar op het spoor te komen, raakt hij rechtstreeks betrokken bij een al langer lopende machtsstrijd. Aan de ene kant staat de machtige organisatie Golden Shell van Lord Oak die onder de Tower of London naar een hoofdader boort om het lucifernium te bekomen. Dat zijn in feite stukken meteoriet die aan het einde van de negentiende eeuw voor een revolutie kunnen zorgen in de productie van energie. Maar het lucifernium doet ook de Clocks bewegen, kort voor Clockworx. De Clocks zijn reusachtige robotten die er retecool uitzien en enerzijds zware lasten kunnen heffen, anderzijds dreigen ze een mechanisch leger te worden die in handen van de verkeerde mensen veel kwaad kunnen doen. Een groepje huurlingen onder leiding van de eenarmige Molly Vane, die als ingenieur voor Lord Oak werkte, heeft al een vijftal Clocks en een trein gestolen waarmee ze Lord Oak met zijn bedoelde monopolie op de energiebron willen tegenhouden. Matt bindt mee de strijd aan tegen Golden Shell. Is het niet om het evenwicht in de wereld te behouden, dan wel om de mooie Molly.

Clockworx is een milde steampunkreeks met een meeslepend verhaal, heel knap tekenwerk en decors die je helemaal in de sfeer van het eind negentiende-eeuwse Londen zuigen. Niet alleen de Clocks zien er geweldig uit, ook naar een stoomwagen, treinen, stalen constructies en andere kijk je wat langer dan gewoonlijk om de mechaniekjes te bestuderen. In deel 2 legde Jean-Baptishe Hostache de lat voor zichzelf nog wat hoger. De tekeningen zien er beter afgewerkt en gedetailleerder uit en de inkleuring heeft wat meer patina. Dat verschil kan je zelfs zien op beide covers.

Sinds Uitgeverij L is overgenomen door Don Lawrence Collection zoekt het als nieuwe uitgever op de vertaalmarkt naar titels waar ze zelf hun stempel mee kunnen drukken. Dat valt niet mee als al veel uitgeverijen het gras voor elkaars voeten wegmaaien. Maar met Clockworx heeft Uitgeverij L alvast een eerste goede, nieuwe aanwinst gevonden.

————————————————-

————————————————-

Clockworx Albums

Clockworx – 01 – De Oorsprong
Clockworx – 02 – De Overrompeling

————————————————-

Stripverhalen

Clockworx

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Clockworx stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.