Celestine En De Paarden strips

Ogenblikje...
Celestine En De Paarden

Celestine En De Paarden Strips van:

Tekenaar: Turconi Stefano
Scenarist: Mésange Lili
Uitgeverij: Dark Dragon Books

Meisjes en paarden zijn al vaak één pot nat, strips die beiden samenbrengen zijn een afzonderlijk genre. Sla er de vele strips uit de meidenbladen Tina en Penny maar eens op na. Op albumgebied blijft het wat behelpen met gagreeksen als Galop (Uitgeverij De Boemerang, na vijf delen in vertaling stopgezet), het recente Yvonne de Amazone (Strip2000, door Ben Westervoorde) en euh…? Met Celestine en de Paarden komt er een aardige stripreeks bij. In het Frans zijn er al vier albums verschenen.

We leren de tienjarige Celestine kennen als iemand die bezeten is van paardrijden. Tot voor een paar maanden geleden zocht ze nog naar een geschikte hobby. Door een vriendelijk gebaar van een paard, die ze van haar brutale berijder redde, krijgt ze meer interesse voor de manège en de paarden waar ze al eens langsloopt. Het duurt niet lang of ze heeft een abonnement (op zich al het onderwerp voor een verhaaltje) en is ze opgenomen in de minibiotoop van paarden, knollen en muilezels met elk hun karakter, de werknemers, vrienden en vriendinnen die ze er leert kennen.

De dagboekachtige vertelling, het plezante personage Celestine en haar omgang met anderen overtuigden ons ervan dat dit een aanrader is voor meer dan alleen paardenliefhebbers, voor meer dan alleen Celestine, de dochter van de uitgever die we zagen glunderen toen hij deze charmante strip voor het eerst aan ons voorstelde. Zonder sentimenteel en girly te willen overkomen: het is voor de ontvankelijke Celestine in elk van ons…

Tekenaar Stefano Turconi heeft eeen Disney-achtergrond en dat is goed te merken aan de souplesse van de tekeningen en uiteraard ook aan de dieren die hij persona geeft.

————————————————-

————————————————-

Celestine En De Paarden Albums

Celestine En De Paarden – 01 – Salar Vliegt!
Celestine En De Paarden – 02 – Engelachtige Hummie
Celestine En De Paarden – 03 – De Wedstrijd
Celestine En De Paarden – 04 – De Kampioenen

————————————————-

Stripverhalen

Celestine En De Paarden

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Celestine En De Paarden stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.