Carthago, De Nieuwe Stad strips

Ogenblikje...
Carthago, De Nieuwe Stad

Carthago, De Nieuwe Stad Strips van:

Tekenaar: Luca Mauro De
Scenarist: David Fabrice, Lassablière Grégory
Uitgever : Daedalus

Historisch strip spelend tijdens de Eerste Punische Oorlog (264 – 241 v.Chr.). Carthago strijdt tegen Rome, maar er heerst grote verdeeldheid in de Nieuwe Stad (betekenis van de naam Carthago). De heersende handelselite van Carthago is niet echt in de oorlog geinteresseerd. De oorlogspartij wordt echter geleid door de energieke Hamilcar Barkas, een bekwaam veldheer. Een bijzonder aandachtspunt is de barbaarse rite van het Molk – offer, een kinderoffer waar de elite van af wil, omdat zij daarvoor haar baby’s moet afstaan, maar die door de priesters en de oorlogspartij wordt ingezet om hun macht te bewijzen. Deze interne verdeeldheid speelt Rome in de kaart, zeker wanneer de leiders van Carthago geen zin hebben om hun huurlingen te betalen, die gaan muiten. Hamilcar slaat de muiterij neer en versterkt daardoor zijn positie. In realistische stijl getekend en ingekleurd strip met grote aandacht voor de historische achtergrond. De tekenaar heeft gevoel voor dramatiek, maar mist soms wat scherpte en diepte. Veel tekst. Speelse lay – out. Geweldsscenes. Wordt vervolgd.

————————————————-

————————————————-

Carthago, De Nieuwe Stad Albums

Carthago, De Nieuwe Stad – 01 – De Adem Van Baäl
Carthago, De Nieuwe Stad – 02 – Het Vuur Van Venus

————————————————-

Stripverhalen

Carthago, De Nieuwe Stad

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Carthago, De Nieuwe Stad stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.