Carmen Lamour strips

Ogenblikje...
Carmen Lamour

Carmen Lamour Strips van:

Tekenaar: Maltaite Eric
Scenarist: Desberg Stephen
Uitgever : P & T

Deze ouderwetse avonturenstrip zet menig potentiele lezer op een verkeerd been. Een pittig dametje in lingerie slaat op de omslag kuis haar armen voor haar borsten, terwijl op de achtergrond een missionaris en een verstrooide man haar aankijken. Daarna een introductie van de hoofdrolspeelster van het verhaal, een sexy filmactrice. Vervolgens krijgt de lezer zoals in de bioscoop een voorfilm over een zielig hondje. Halverwege het album begint het eigenlijke verhaal. Het gaat over een expeditie naar Belgisch Kongo door een missionaris en een ontdekkingsreiziger. Tijdens de voorbereidingen sluipt een straatjochie het huis van de ontdekkingsreiziger binnen om aan voedsel te komen. Het jochie blijkt de hoofdrolspeelster te zijn. Het is absoluut geen pikant verhaal. Eerder gaat het over kolonisatie eind 19de eeuw waarbij de oorspronkelijke bewoners stereotiep worden afgebeeld en de confrontatie met Duitsers even voorspelbaar is. De tekeningen zijn verzorgd: mooie detaillering en kleurgebruik. Het taalgebruik is echter slecht: geforceerd krompraten door de negers en verbasterde Duitse woorden met rune-achtige lettertekens. Het verhaal eindigt in het volgende deel.

————————————————-

————————————————-

Carmen Lamour Albums

Carmen Lamour – 01 – Carmen Lamour In Afrika Deel 01
Carmen Lamour – 02 – Carmen Lamour In Afrika Deel 02

————————————————-

Stripverhalen

Carmen Lamour

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Carmen Lamour stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.


————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.