Capricornus strips

Ogenblikje...
Capricornus

Capricornus Strips van:

Tekenaar : Martens Andreas
Scenarist : Martens Andreas
Uitgeverij : Sherpa

Het was groot nieuws toen Sherpa in 2001 besliste om Capricornus niet verder in het Nederlands te vertalen. Er werden wereldwijd grootschalige protestacties gepland, maar Lombard wist de vrede te bewaren door te beloven dat zij de vertaling voor hun rekening zouden nemen. Dat verdere delen alleen in softcover zouden verschijnen, was een spijtige zaak, waarmee de fans echter vrede konden nemen. Een gegeven paard moet men niet in de bek kijken, zeker niet als het Capricornus heet.

In dit zesde deel duikt Het Concept terug op. Capricornus was al eerder met deze geheimzinnige, ietwat nazistische organisatie in aanraking gekomen, maar nu lijkt het menens: ze zijn klaar om de wereld te veroveren! Het eerste deel van hun strijdplan bestaat erin om iedereen die met bovennatuurlijke krachten in de weer is, op te pakken. Capricornus is als astroloog één van de slachtoffers van de deportatie en komt terecht in een soort concentratiekamp. Daar heerst een ijzeren tucht en bovendien is folteren zowat de favoriete hobby van het hoofd van de bewakers. Capricornus ondervindt dat aan de lijve, maar kan ook daarna zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en trekt op onderzoek uit.

Deze reeks verscheen in het Frans van bij het begin in de collectie Derde Stroming. Door het feit dat Lombard nu de vertaling op zich neemt, ligt de weg naar die collectie ook open voor de Nederlandse versie. Terecht, want onze Duitse vriend Andreas slaagt erin om hier het fantastische en het avontuur perfect te mengen. Het is zonder twijfel zijn meest toegankelijke reeks geworden, en dat is vooral te danken aan Capricornus zelf, die heel wat minder complex in elkaar zit dan Rork en andere creaties van Andreas. Gelukkig maar.

————————————————-

————————————————-

Capricornus Albums

Capricornus – 01 – Het Ding – 1997
Capricornus – 02 – Elektriciteit
Capricornus – 03 – Deliah
Capricornus – 04 – De Numerieke Kubus
Capricornus – 05 – Het Geheim
Capricornus – 06 – Aanval
Capricornus – 07 – De Blauwe Draak
Capricornus – 08 – Tunnel
Capricornus – 09 – De Doorgang
Capricornus – 10 – De Chinezen
Capricornus – 11 – Patrick
Capricornus – 12 – Deel 12
Capricornus – 13 – Gekooide Droom
Capricornus – 14 – De Operatie
Capricornus – 15 – New York
Capricornus – 16 – Close-up
Capricornus – 17 – De Ruiters
Capricornus – 18 – Zarkan
Capricornus – 19 – Terminus
Capricornus – 20 – Meester

————————————————-

Stripverhalen

Capricornus

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Capricornus stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.