Attila…. Mijn Geliefde strips

Ogenblikje...
Attila.... Mijn Geliefde

Attila…. Mijn Geliefde Strips van:

Tekenaar: Bonnet Franck
Scenarist: Mitton Jean-Yves
Uitgeverij: Talent

Het jaar 449 na Christus. Een leger Romeinen reist langs de Donau om de grote Attila een geschenk en een vredesboodschap te brengen. Onder de talloze geschenken zit Lupa, een slavin verkleed als wolvin, onvoorspelbaar en woest, en Guddur, een Turk. Naar hem alleen luistert Lupa. In de sterren staat geschreven dat een wolvin Attila, de koning der Hunnen, in het verderf zal storten en uiteindelijk zijn dood zal betekenen. Maar de Khan legt deze waarschuwing naast zich neer en aanvaardt het geschenk. Al snel blijkt dat Lupa bijzondere gaven in zich verbergt. Ze doorziet dat de Romeinen het vredescontract niet naleven door zich slechts gedeeltelijk terug te trekken. Attila begrijpt dadelijk dat ze veel meer is dan zomaar een dier. Hij maakt van haar zijn rechterhand en zijn eerste gezelschapsdame. Dankzij haar inzicht en oorlogstactiek verovert de bloeddorstigste Khan aller tijden ‘De IJzeren Poorten’, de legendarische brug over de Donau. Langzamerhand, en door flashbacks over Lupa’s geschiedenis, komen we aan de weet waarom ze uiteindelijk streeft naar de totale onderwerping van Rome. Maar dan komen er twee Romeinse schimmen uit het verleden opdagen: Bledda, de broer van de Khan, en Aetius, een grote Romeinse veldheer en vriend van de Khan. Aetius blijkt nog de geliefde te zijn geweest van Lupa, toen ze nog Gallia heette, en zelfs Romeinse was! De wolvin-vrouw komt tussen deze twee vechtjassen te staan. En dan wordt er op levensgroot formaat geschaakt om Lupa en Aquilee, een stad met een sleutelpositie voor Rome.

Mitton is uitgegroeid tot een van de beste scenaristen van historische reeksen met de steeds wederkerende ingrediënten seks en geweld die het nog steeds zo goed doen. Zo konden we al genieten van reeksen zoals Vae Victis!, De Barbaren, Quetzalcoatl en Schipbreukelingen die hij ook nog eens zelf op overtuigende wijze tekende. Van hetzelfde laken een broek is Attila… Mijn Geliefde: een meeslepend verhaal vol liefde, geweld, verraad en bloed. Veel bloed…

————————————————-

————————————————-

Attila…. Mijn Geliefde Albums

Attila… Mijn Geliefde – 01 – Lupa, De Wolvin
Attila… Mijn Geliefde – 02 – De Ijzeren Poorten
Attila… Mijn Geliefde – 03 – De Meester Van De Donau
Attila… Mijn Geliefde – 04 – De Gesel Gods
Attila… Mijn Geliefde – 05 – Verbrande Aarde
Attila… Mijn Geliefde – 06 – Rome Zien En Sterven

————————————————-

Stripverhalen

Attila.... Mijn Geliefde

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Attila…. Mijn Geliefde stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.