Aspis, Detectives Van Het Ongewone strips

Ogenblikje...
Aspis, Detectives Van Het Ongewone

Aspis, Detectives Van Het Ongewone Strips van:

Tekenaar: Lamontagne Jacques
Scenarist: Gloris Thierry
Uitgever : Daedalus

Parijs, negentiende eeuw. Een medium wordt vermoord na het aanroepen van Nostradamus, het lijk verdwijnt. De beroemde detective Auguste Dupin tracht de zaak op te lossen door observatie en deductie (een forse knipoog naar Poe’s ‘The Murders in the Rue Morgue’). Zijn assistente, suffragette avant la lettre, werkt intussen aan het oplossen van de diefstal van een horloge. Beide zaken convergeren op het occultisme, stevig vertegenwoordigd in de Parijse onder – en theaterwereld. Spannende detective met een behoorlijke dosis humor, en voor de fijnproevers enkele aardige anachronismen en dubbele bodems (verwijzingen naar Maldoror, Guignol). Het karikaturale, semirealistische tekenwerk, fraai ingekleurd, versterkt de luchtige benadering van wat toch eigenlijk een moordverhaal is. Scenarist Gloris schreef eerder Codex Angelicus en Missi Dominici ; Lamontagne tekende de serie De Druïden. Deze samenwerking doet naar meer verlangen. Wordt vervolgd.

————————————————-

————————————————-

Aspis, Detectives Van Het Ongewone Albums

Aspis Detectives Van Het Ongewone – 01 – De Dwerg Met De Ectoplasma’s
Aspis Detectives Van Het Ongewone – 02 – Het Goud Van De Misdaad
Aspis Detectives Van Het Ongewone – 03 – Twee Noord-Franse Indianen
Aspis Detectives Van Het Ongewone – 04 – Vampiers En Dramatiek

Enkel beschikbaar in het Frans:

Aspic, Détectives De L’étrange – T05 – Whodunnit à l’Opéra
Aspic, Détectives De L’étrange – T06 – Rhapsodie Fantomatique

————————————————-

Stripverhalen

Aspis, Detectives Van Het Ongewone

Aspis, Detectives Van Het Ongewone

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Aspis, Detectives Van Het Ongewone stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.