Arman & Ilva strips

Ogenblikje...

Arman & Ilva Strips van:

Tekenaar: Thé Khing
Scenarist: Hartog van Banda Lo
Uitgever : Sherpa

In de jaren 1978-1983 verscheen bij uitgeverij Brabantia Nostra de integrale editie van ‘Arman & Ilva’. De bundeling van deze dagstripverhalen was welhaast het levenswerk van tekenaar Thé Tjong-Khing en scenarist Lo Hartog van Banda, die beiden toen werkten bij de Toonder Studio’s.

De uitgave was voor die tijd er één die er wezen mocht, gemaakt naar de maatstaven van die tijd en met de middelen van die jaren. In 2006 begon de Haarlemse uitgever Mat Schifferstein aan een nieuwe integrale editie. De reproductietechnieken waren aanzienlijk verbeterd, originele stroken werden zoveel mogelijk gebruikt, geretoucheerd en opnieuw werd er geletterd. De serie, die nu zijn einde nadert, wordt door liefhebbers warm onthaald. De op groot formaat weergegeven stroken zien eruit alsof ze zo van de tekentafel komen, waarbij extra verworpen stroken, vingeroefeningen van personages uit de strip, aanwijzingen enz. in speciale dossiers na te gaan zijn. Juist die toegevoegde beeldinformatie zorgt ervoor dat velen naast de eerste albumuitgaven uit de jaren zeventig, tachtig alsnog overstag gaan om de oude serie te vervangen, dan wel aan te vullen met de nieuwe editie. Ook de inleidingen van de kloeke delen, verzorgd door vakgenoten, vinden een warm onthaal.

Onlangs verschenen er twee nieuwe delen in de serie bij uitgeverij Sherpa:’Het bevroren verleden’ en ‘Camilla’.

————————————————-

————————————————-

Arman & Ilva Albums

Arman & Ilva – 01 – Deel 01
Arman & Ilva – 02 – Deel 02
Arman & Ilva – 03 – Deel 03
Arman & Ilva – 04 – Deel 04
Arman & Ilva – 05 – Deel 05
Arman & Ilva – 06 – Deel 06
Arman & Ilva – 07 – Deel 07

Arman & Ilva – A01 – De Perfecte Kringloop
Arman & Ilva – A02 – Het Spoor Dat Verdween
Arman & Ilva – A03 – De Ethiek Van Xorxoz
Arman & Ilva – A04 – Ea
Arman & Ilva – A05 – De Gifnaaldmoorden
Arman & Ilva – A06 – Het Poppenhuis
Arman & Ilva – A07 – Een Robot Is Ook Maar Een Mens
Arman & Ilva – A11 – De Bijzonder Begaafden
Arman & Ilva – A12 – De Stormvleer
Arman & Ilva – B01 – Dossier Regina

————————————————-

Stripverhalen

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Arman & Ilva stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.