Aquablue strips

Ogenblikje...
Aquablue

Aquablue Strips van:

Tekenaar: Vatine Olivier
Scenarist: Cailleteau Thierry
Uitgever : Daedalus

Aquablue ontstond aan het begin van de jaren ’90 en in vertaling verschenen de eerste delen bij het legendarische Oranje/Blitz. Die uitgeverij bracht immers strips op de markt die resoluut voor een moderne en flitsende aanpak gingen. Ze schuimde de Franse markt af op zoek naar uitgeverijen die geen afdeling in ons taalgebied hadden. Zo kwamen ze ook bij Delcourt terecht, waar Aquablue een van de kassuccessen was. In de eerste delen was het scenario van Thierry Cailleteau immers duidelijk van focus en toon. Albums één tot vier werden bovendien getekend door Olivier Vatine. Voor hem betekenden die albums meteen zijn grote doorbraak. Met een naadloze samenwerking van ambachtelijk tekenwerk en computergestuurde effecten genereerde hij een tekenstijl die sindsdien door tal van tekenaars geïmiteerd werd. Vanaf deel vijf namen verschillende van die imitatoren het van Vatine over en verloor Cailleteau zich in avonturen met ruimtereizen waarbij de planeet Aquablue nauwelijks nog in beeld kwam. Zo evolueerde de reeks naar een product dat op geen enkele manier nog boven de middenmoot kon uitstijgen.

————————————————-

————————————————-

Aquablue Albums

Aquablue – 01 – Nao
Aquablue – 02 – De Blauwe Planeet
Aquablue – 03 – Megophias
Aquablue – 04 – Zwarte Koraal
Aquablue – 05 – Project Atalanta
Aquablue – 06 – De Witte Ster Eerste Deel
Aquablue – 07 – De Witte Ster Tweede Deel
Aquablue – 08 – Stichting Aquablue
Aquablue – 09 – De Totem Van De Cynos
Aquablue – 10 – De Kus Van Arakh
Aquablue – 11 – Het Fort Van Zand
Aquablue – 12 – Terug Naar De Bron
Aquablue – 13 – Het Hoge Noorden
Aquablue – 14 – Standard-Island
Aquablue – 15 – Gan Eden

Enkel beschikbaar in het Frans:

Aquablue – T16 – Rakahanga

————————————————-

Stripverhalen

Aquablue

Aquablue

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Aquablue stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.