Anahire strips

Ogenblikje...
Anahire

Anahire Strips van:

Tekenaar: Malnati Loïc
Scenarist: Ploy Anne
Uitgever : Arboris

Anahire, de stad die gebouwd is op en om een diepe kloof, heeft een uiterst streng systeem om de bevolkingsgroei in de hand te houden. Ieder jaar vinden er een groot aantal rituele terechtstellingen plaats, die voor de noodzakelijke sterfgevallen zorgen en daarmee weer een aantal geboorten mogelijk maken.

Tijdens een van deze hoogtijdagen gebeurt het onvoorstelbare: Een jong meisje doodt een man, steelt een baby en vlucht de stad uit! De gevolgen zullen de stad doen schudden op zijn grondvesten.

Deze stripreeks omvat drie albums en hoort in de Collectie Buitengewesten. De tekeningen van Loic Malnatti zijn sfeervol en hebben een eigen karakter. Het verhaal, teksten van Anne Ploy, mist de humor die ik kan waarderen in veel stripverhalen, maar is zeker voorzien van enige diepgang.

De bedenkers van deze stripreeks weten een beklemmende sfeer te creeren, die misschien te zwaarmoedig is voor velen. Mij wist het in ieder geval te boeien. De manier waarop de karakters in dit verhaal omgaan met de dood is misschien luguber, maar nooit belachelijk.

————————————————-

————————————————-

Anahire Albums

Anahire – 01 – Het Monster
Anahire – 02 – De Uitverkorene
Anahire – 03 – De Angstige
Anahire – 04 – Duizenden Anderen

————————————————-

Stripverhalen

Anahire

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Anahire stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.