AmeriKKKa strips

Ogenblikje...
AmeriKKKa

AmeriKKKa Strips van:

Tekenaar: Otéro Nicolas
Scenarist: Martin Roger
Uitgever : Saga

Zoals de opvallende spelling van de titel aangeeft, is Amerikkka, waarvan de eerste twee delen net door Saga Uitgaven zijn vertaald, een strip over de Ku – Klux – Klan. De verhalen behandelen telkens één dossier waarin Steve Ryan en Angela Freeman als agenten van het Anti – Klan Network, een organisatie die strijdt tegen extreem – rechts, een centrale rol spelen

Amerikkka ontleent zijn legitimiteit aan de reputatie van de scenarist, de romancier Roger Martin, de Franse Klan – specialist bij uitstek: elk verhaal zou gebaseerd zijn op waargebeurde feiten. Toch vallen De Canyons van de Dood en De Bayous van de Haat vooral op door het primaire racisme en de ongegeneerde outing van de Klan – leden in Texas en Florida. Tegelijk worden de meesten van hen afgeschilderd als schietgrage idioten, die tot nauwelijks meer in staat zijn dan primair geweld. Ze hebben amper iets te vrezen van de lokale overheden, want die staan dikwijls aan hun kant of zijn zelfs betrokken partij. Het is maar de vraag in hoeverre die zwart – witvoorstelling klopt, hoewel de weinig rooskleurige sociaal – maatschappelijke context wél geloofwaardig overkomt. Daarom is het heel jammer dat Roger Martins extra dossier uit de Franse editie niet is behouden.

————————————————-

————————————————-

AmeriKKKa Albums

AmeriKKKa – 01 – De Canyons Van De Dood
AmeriKKKa – 02 – De Bayous Van De Haat
AmeriKKKa – 03 – De Sneeuwvlaktes Van Idaho
AmeriKKKa – 04 – De Chicago Eagles

————————————————-

Stripverhalen

AmeriKKKa

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de AmeriKKKa stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.


————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.