Alexander Nevsky strips

Ogenblikje...
Alexander Nevsky

Alexander Nevsky Strips van:

Tekenaar: Teng Paul
Scenarist: Volkoff Vladimir
Uitgeverij: Lombard

Biografie van een Russische prins, die weliswaar de Zweden in 1240 bij de Neva verslaat en de Teutoonse ridders uit Rusland verjaagt (1242), maar het onderspit moet delven tegen de Mongolen. De heldenrol van Alexander Nevski van Novgorod en zijn verdediging van de Russisch-Orthodoxe kerk krijgen waar mogelijk de nodige glans. Want tijdens het grootste deel van zijn leven moest Nevski (‘Nevsky’ in de titel is in feite onjuist) zich onderwerpen aan de oppermachtige Tataren (Mongolen). Na ‘De stralende zon’ (a.i.’s 92-24-227-8/228-6) is dit het tweede stripalbum, dat de Nederlandse tekenaar Paul Teng samen met de Franse scenarist Volkoff heeft gemaakt over een periode uit de Russische geschiedenis. Het getuigt van moed om dit onalledaagse thema in een realistische ballonstrip te verwerken. Het heeft de auteurs echter ontbroken aan voldoende inspiratie om van dit correct vertelde, uitstekend gedocumenteerde en ambachtelijk getekend verhaal meer te maken dan een zuiver op historische feiten gebaseerde levensbeschrijving.

Alexander Nevsky – 01 – Alexander Nevsky

————————————————-

Stripverhalen

Alexander Nevsky

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Alexander Nevsky stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.