Alamo strips

Ogenblikje...
Alamo

Alamo Strips van:

Tekenaar: Parel Gérald, Perovic Darko, Pezzi Fabio
Scenarist: Dobremel Olivier
Uitgever : Daedalus

Eerste deel van een striptweeluik waarin de slag bij San Jacinto wordt belicht (22 april 1836). Tijdens deze korte, maar hevige strijd, slachten de Texaanse troepen soldaten van het Mexicaanse leger af onder het roepen van de kreet ‘Herinner Alamo!’ De meedogenloze en koelbloedige wijze waarop de Mexicanen worden afgemaakt, heeft de makers van deze strip geinspireerd tot hun benadering van dit historisch feit. De opmaat van deze slag, die het begin inluidt van de Texaanse onafhankelijkheid, is de belegering door Mexicaanse troepen van het fort Alamo, waarbij vrijwel alle Texaanse verdedigers om het leven komen. Die belegering wordt in deze strip weergegeven in een ingewikkeld scenario met diverse op elkaar gelijkende personages. De tekeningen ogen daarentegen duidelijk en helder. Duiding van het verhaal is niet goed mogelijk zonder lezing van het vervolgdeel. Deze strip kent een rustig verloop zonder veel plotontwikkeling.

————————————————-

————————————————-

Alamo Albums

Alamo – 01 – In De Eerste Linie
Alamo – 02 – Een Rode Dageraad

————————————————-

Stripverhalen

Alamo

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Alamo stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.