Akarus

Ogenblikje...

Tekenaar: Pontarolo Frédéric
Scenarist: Pontarolo Frédéric
Uitgever : Talent

Be square, be different. Een strip met de afmetingen van een ouderwetse LP? Meer hebben tekenaars niet nodig om uit zichzelf te breken. Lange kaders, weidse close – ups en een originele bladschikking. Automatisch word je gedwongen de pagina’s rustiger te lezen, te smaken en er van te genieten. In de prestigieuze nieuwe Collectie Carré verschenen vrij toegankelijke pareltjes waarvan Akarus er een van is.
Pyro is een verschroeier van gigantische betonpuisten op de muren van Akarus. Met zijn antizwaartekrachtpak vliegt hij als een bij van gezwel tot gezwel. Voor de rest is alles peis en vree in Akarus. Natuurlijk, want de stad is één gigantische cocon afgeschermd van de boze buitenwereld. De simpele Halfbrains (en dat mag je letterlijk nemen) zorgen dat niemand de ‘korf’ in of uit kan. En dan is Pyro getuige van een moord. De eerste sinds het bestaan van Akarus.
Prachtige dynamische tekeningen in de hoekige stijl van Prado (De Kronieken van de Onlogica) en Sergio García (Dexter London). Tekeningen boordevol ironie: van de hilarische folterscène, over de twee – eiige siamese directeurstweeling tot de inkleuring toe (een Icarus – verhaal volledig in bruine aardkleuren…). Nu maar hopen dat Pontarolo de vele nevenintriges netjes kan afronden in het slotdeel.

Akarus – 01 – Niets, Of Bijna Niets

————————————————-

Stripverhalen

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Akarus stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.