Afrikaanse Trilogie strips

Ogenblikje...
Afrikaanse Trilogie

Afrikaanse Trilogie Strips van:

Tekenaar: Beuchot Raphaël
Scenarist: Drousie Benoît
Uitgeverij: Lombard

Soms… zijn er van die boeken die je van je stuk brengen. De Verhalenverteller IS zo’n boek. De cover brengt je al meteen in Afrikaanse sferen en wekt de verwachting van een zekere mystiek die in dat continent zo gewoon is. Dit Afrikaanse sprookje begint lieflijk en met klein menselijk leed, maar ontpopt zich al snel naar een wreed en zelfs magisch-realistisch verhaal. Alle elementen zitten erin: de onmogelijke liefde… de wrede overheerser … de vastberaden en gehandicapte held die met woorden meer bereikt dan met fysiek geweld.

We volgen de belevenissen van de rondtrekkende verhalenverteller en poppenspeler met de toepasselijke naam “Er was eens”. Overal vertelt hij de verhalen over een kleine aap, dat zeker ook parallellen heeft met zijn eigen leven. Wanneer hij echter in zijn geboortestreek terugkomt, blijkt dat de angst voor de plaatselijke dictator de mensen beheerst. De rol van deze bescheiden en dromerige man blijkt cruciaal te zijn in het bestrijden van deze dictator.

Vooral die wrede elementen zijn ongemakkelijk in dit sprookje. Sinds de gebroeders Grimm en consorten onze eigen sprookjes gecensureerd hebben, zijn we dat hier niet meer gewend. Maar de boodschap is nog wel dat het goede uiteindelijk het kwade overwint.

Dit album is het debuut van tekenaar Raphaël Beuchot in de nederlandse taal. Meteen is deze eerste proeve geslaagd! Sfeervolle en kleurrijke tekeningen wekken de juiste sfeer. Scenarist Zidrou kennen we al veel langer van vele gagstrips zoals Dokus de Leerling, Vlooienbaal, Tamara en De Kannibrallen. Maar sinds verleden jaar weten we dankzij het bij Dargaud verschenen one-shot Lydie dat hij een geweldige verteller is met veel gevoel voor verhaalopbouw. Wat ons betreft, kan je de one-shots van Zidrou voortaan blindelings kopen!

————————————————-

————————————————-

Afrikaanse Trilogie Albums

Trilogie Africaine – 01 – De Verhalenverteller
Trilogie Africaine – 02 – De Platenspeler
Trilogie Africaine – 03 – Marie-Leontine

————————————————-

Stripverhalen

Afrikaanse Trilogie

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Afrikaanse Trilogie stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.