Aberzen strips

Ogenblikje...

Aberzen

Aberzen Strips van:

Tekenaar: N’Guessan Marc
Scenarist: N’Guessan Marc
Uitgever : Talent

Het verhaal van Aberzen gaat over leven, dood en heropstanding en dat zijn interessante onderwerpen om een stripreeks over vol te schrijven. Er is over dit onderwerp ook al zoveel geschreven en gedebateerd en het is dan ook moeilijk om origineel uit de hoek te komen. Marc N’Guessan probeert het en gaat in elk geval uitstekend van start met deel 1. In het intrigerende eerste deel komen we gaandeweg dingen te weten over de wereld die N’Guessan verzonnen heeft. Gaandeweg stapelen de vragen zich echter op en jammer genoeg komen er maar heel weining antwoorden in delen 2 en 3. Telkens enkele personages het verhaal proberen uit te leggen aan de hoofdfiguur komt er telkenmale iets tussen, zo wordt het heel moeilijk om het volledige verhaal te begrijpen. Misschien dat er meer opheldering is na het lezen van deel 4 (dat geen 48 pagina’s maar 64 bezit), helaas is dat nog steeds onvertaald.
En dus blijven we met de eerste drie delen zitten en een gevoel dat er meer inzat,ook na herhaalde lezingen. De tekeningen zijn een beetje in de typische hedendaagse Soleil stijl, zeker niet slecht uitgevoerd, en ook de inkleuring is OK, het past wel bij het verhaal. De personages variëren van menselijk en beerachtig tot een aantal zeer bizarre wezens.

————————————————-

————————————————-

Aberzen Albums

Aberzen – 01 – Beginnen Met Sterven
Aberzen – 02 – Meerdere Namen Voor De Blauwe
Aberzen – 03 – Voorbij De Droge Zeeën

Enkel beschikbaar in het Frans:

Aberzen – T04 – Un Temps Par Dessus L’autre

————————————————-

Stripverhalen

Aberzen

Aberzen

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Aberzen stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-





U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.