9 Tijgers strips

Ogenblikje...

9 Tijgers

9 Tijgers Strips van:

Tekenaar: Yi Jian
Scenarist: Vatine Olivier
Uitgever : Daedalus

Uitgeverij Daedalus verrast ons wederom met een nieuwe parel in hun catalogus. Voor de tekeningen staat de Chinese tekenaar Jian Yi garant. Het scenario ligt in veilige handen van Olivier Vatine die we vooral kennen van Aquablue en het one – shot Angela.

9 Tijgers is de naam van een geheim Chinees maffiagenootschap dat zich niets aantrekt van grenzen of politieke regimes. Moordaanslagen horen daarbij en het verhaal begint dan ook met de jonge, bloedmooie huurmoordenares One Ø Wan, die in opdracht van de 9 Tijgers, een grootmoedertje van negentig jaar moet doden. Dat lijkt a piece of cake, maar is het niet. De oude vrouw wordt beschermd door lijfwachten en blijkt zelf ook nog goed in staat om mee te vechten. Na een spannende strijd wint toch One Ø Wan. Maar de vrouw laat een verrassend testament achter. Xiao Wei, de echte naam van One Ø Wan, blijkt haar eigen kleindochter te zijn. De moordaanslag was op verzoek van de grootmoeder zelf, om zo haar onwetend kleinkind te bereiken en haar de opdracht te geven om zichzelf te wreken.

Vatine vertelt het verhaal in een vlot tempo en heeft daar opvallend weinig tekst voor nodig. Hij schakelt moeiteloos, als in een film, tussen verschillende scènes. Het is dan ook geen moment saai bij het lezen van deze strip. Jian Yi maakt met zijn frisse tekeningen en inkleuringen de filmervaring compleet. Daedalus maakt zelf de vergelijking met Tarantino’s Kill Bill. Wij gaan dat niet tegenspreken, maar zijn het natuurlijk aan onze stand verplicht om de voorkeur te geven aan dit beeldverhaal vol spanning en actie.

9 Tijgers – 01 – Xiao Wei

————————————————-

Stripverhalen

9 Tijgers

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de 9 Tijgers stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.