Categorie archief: Science Fiction

  3 Maagden

  Strips van:

  Tekenaar: Boccar, Jean – Louis Scenarist: Herman Paul, Hislaire Bernard (Yslaire Sylaire) Uitgever : Glénat

  Uitgever van Glénat Paul Herman is de man achter de Carré – boeken, die met name in Frankrijk in een korte tijdsspanne een geloofwaardige status meekregen. Nog voor Talent die reeks bij ons… (nieuw tab)

  Lees verder »

  Aâma

  Strips van:

  Tekenaar: Peeters Frederik Scenarist: Peeters Frederik Uitgever: Sherpa

  Het gaat niet zo goed met Verloc Nim. Hij is zijn vrouw kwijt, die heeft zijn dochter meegenomen, en hij is de winkel van zijn vader ook kwijtgeraakt. Als zijn vervreemde broer hem dan uitgeteld en stomdronken met een blauw oog… (nieuw tab)

  Achter De Sterren

  Strips van:

  Tekenaar: Clerc Serge Scenarist: Clerc Serge, Jackson Brenda, Jourd’hui Gérard, Manoeuvre Philippe, Maximy Hubert de Uitgeverij: Yendor

  Zeven losse stripverhalen, vier in de science-fiction sfeer, de overige drie uit de popwereld. Tekeningen in zwart-wit (een verhaal met rode steunkleur), teksten in balloons, vertaling uit het Frans. Alhoewel Clerc (25… (nieuw tab)

  Acriboréa

  (nieuw tab)

  Lees verder »

  Akarus

  Strips van:

  Tekenaar: Pontarolo Frédéric Scenarist: Pontarolo Frédéric Uitgever : Talent

  Be square, be different. Een strip met de afmetingen van een ouderwetse LP? Meer hebben tekenaars niet nodig om uit zichzelf te breken. Lange kaders, weidse close – ups en een originele bladschikking. Automatisch word je gedwongen de pagina’s… (nieuw tab)

  Lees verder »

  Aleph

  Strips van:

  Tekenaar: Dim. D Mehdi Scenarist: Istin Jean – Luc Uitgever : Blitz, Talent

  Aleph is de eerste letter van het Hebreeuwse alfabet.

  Het stelt het principe voor van de eenheid waarbij alles in het universum rust op die ene God die het Woord zelf heeft gecreëerd. Maar Aleph… (nieuw tab)

  Lees verder »

  Alias Ego

  Strips van:

  Tekenaar: Matena Dick Scenarist: Matena Dick Uitgever : Big Balloon

  Alias Ego, een Star Wars – achtige science – fictionstrip en Flynn, een reeks avonturen rond een Hollywood – filmster uit vroeger jaren. Om met de laatste te beginnen; Flynn is een strip in de allerslechtste jongensboek –… (nieuw tab)

  Lees verder »

  Alien

  Strips van:

  Tekenaar: Goodwin Archie, Simonson Walter Scenarist: Goodwin Archie, O’Bannon Dan, Simonson Walter Uitgeverij: Oberon

  Alien – 01 – Alien

  (nieuw tab)

  Lees verder »

  Altor

  Strips van:

  Tekenaar: Bati Marc Scenarist: Giraud Jean Uitgever : Arboris

  Door een mislukt experiment van Apildom de magiër heeft De zwarte ster, een heksachtig wezen, kans gezien op Nieuwe Aarde voet aan de grond te krijgen. De elf Altor gaat met de geheimzinnige Heer Lorcan op onderzoek uit, maar… (nieuw tab)

  Lees verder »

  Alvin Norge

  Strips van:

  tekenaar: Lamquet Christian Scenarist: Lamquet Christian Uitgever : lombard

  Ooit was Alvin Norge een kei in het hacken van computers. Toen de FBI hem wist op te sporen en hem betrapte terwijl hij door andermans bankrekeningen surfte, werd hij tot drie maanden gevangenisstraf veroordeeld. Nadien heeft hij zijn leven… (nieuw tab)

  Amazonia

  Strips van:

  Tekenaar: Marchal Bertrand, Simon Fred Scenarist: Cauvin Marc, Jacquette Daniël, Oliveira Luis Éduardo de Uitgeverij: Dargaud

  Nadat Oost- en Zuidwest-Afrika onveilig werden gemaakt door het trio Rodolphe, Léo en tekenaar Bertrand Marchal (en een aantal buitenaardse beesten en aliens) keert alvast Léo na Kenya en Namibia in hun derde… (nieuw tab)

  Anachron

  Strips van:

  Tekenaar: Jurion Joël Scenarist: Cailleteau Thierry Uitgever : Blitz, Talent

  In Puerto Adolfo is het naziregime van generaal Kriegadler net gevallen. Kriegadler en zijn gevolg hebben dan ook geen andere keuze dan te vluchten. Ze zetten koers naar Anachron, een planeet die nog in een middeleeuws stadium zit… (nieuw tab)

  Lees verder »

  Androiden

  Strips van:

  Tekenaar: Hervás Millán Jesús Scenarist: Istin Jean-Luc Uitgeverij: Daedalus

  Binnenkort komt de langverwachte sequel van de sf-film Blade Runner in de zalen en laat Androïden nu net zijn opgevat als een eerbetoon aan schrijver Philip K. Dick naar wiens werk onder meer Blade Runner, Total Recall, Minority Report, The… (nieuw tab)

  Apenplaneet

  Strips van:

  Tekenaar: Scenarist: Uitgever : Classics

  Albums

  Apenplaneet – 01 – Apenplaneet Apenplaneet – 02 – De Verboden Zone Apenplaneet – 03 – Broedplaats Van… (nieuw tab)

  Lees verder »

  ApocalypseMania

  Strips van:

  Tekenaar: Aymond Philippe Scenarist: Bollée Laurent – Frédéric Uitgever : Dargaud

  2009. Geen ruiters, maar vier lichtbundels die uit de ruimte komen, lijken de voorbode te zijn van de apocalyps. Of heeft deze kosmische lichtshow een meer vredelievende bedoeling? Slechts één man lijkt bekwaam om het mysterie op te… (nieuw tab)


  U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.