Categorie archief: Roman

  12 September

  Strips van:

  Tekenaar: Berjeaut Julien, Bilalovic Enes, Cagle Daryl, Couture Charlélie, Ferrier Jacques, Hyman Miles, Mattotti Lorenzo, Muñoz José, Plantureux Jean, Sacco Joe Scenarist: Aram Sophia, Banks Russell, Cagle Daryl, Charyn Jerome, Cohen Roger, Couture Charlélie, Ferrier Jacques, Hees Jean-Luc, Hendricks Barbara, Hyman Miles, Plantureux Jean, Sacco Joe, Sampayo Carlos, Sintes… (nieuw tab)

  1984

  Strips van:

  Tekenaar: Hanssen Wim, Schreurs Eric Scenarist: Hanssen Wim, Schreurs Eric Uitgever : Xtra

  Albums

  1984 – 01 – 1984 Een 1984 – 02 – 1984… (nieuw tab)

  Lees verder »

  Aantekeningen Voor Een Oorlogsverhaal

  Strips van:

  Tekenaar: Pacinotti Alfonso Gian Scenarist: Pacinotti Alfonso Gian Uitgever : Oog & Blik

  Met het album De Onschuldigen konden we enkele maanden geleden voor het eerst kennismaken met de Italiaanse stripauteur Gipi (pseudoniem voor Gian Alfonso Pacinotti). Dat boek blijkt slechts een smakelijk voorproefje op het copieuze hoofdgerecht… (nieuw tab)

  Lees verder »

  Abba Zoekt Frida

  Strips van:

  Tekenaar: Wiele Maarten Vande Scenarist: Wiele Maarten Vande Uitgever: Oogachtend

  We moesten er even naar zoeken bij onze stripspeciaalzaak. De uitbater had het nog niet aangedurfd om deze nieuwe strip ABBA Zoekt Frida prominent op de toonbank te zetten. Misschien had hij last van valse schaamte net zoals wij… (nieuw tab)

  Afrikaanse Trilogie

  Strips van:

  Tekenaar: Beuchot Raphaël Scenarist: Drousie Benoît Uitgeverij: Lombard

  Soms… zijn er van die boeken die je van je stuk brengen. De Verhalenverteller IS zo’n boek. De cover brengt je al meteen in Afrikaanse sferen en wekt de verwachting van een zekere mystiek die in dat continent zo gewoon is.… (nieuw tab)

  Agadamgorodok

  Strips van:

  Tekenaar: Bailly Pierre Scenarist: Lapière Denis Uitgever: Dupuis

  Agadamgorodok – 01 – Deel 01

  (nieuw tab)

  Lees verder »

  Aldo

  Strips van:

  Tekenaar: Pelegrin Yannick Scenarist: Pelegrin Yannick Uitgeverij: Blloan

  Het heeft een gigantisch lange neus, al driehonderd jaar wit haar en schrik van vrouwen? Nee, dit is geen slechte grap. Het antwoord is Aldo, het hoofdpersonage van dit album en Aldo gelooft écht dat hij onsterfelijk is. Aldo is ook… (nieuw tab)

  Ali A

  ali a [/hide}

  Tekenaar: Aiken Alastair Scenarist: Aiken Alastair, Scott Cavan Uitgeverij: Kluitman

  Dé graphic novel voor alle gamefans van Nederland!

  In deze geweldige graphic novel spat de actie van alle 200 pagina’s! Topgamer Ali-­A wordt uitgenodigd voor de presentatie van de lang verwachte videogame “Alien Liberator 2′. Samen met zijn vriendin Clare en… (nieuw tab)

  Amber

  Strips van:

  Tekenaar: Herman Dieter Scenarist: Herman Dieter Uitgeverij: Casterman

  Amber – 01 – Amber

  (nieuw tab)

  Lees verder »

  Angelus

  Strips van:

  Tekenaar: Homs José Scenarist: Giroud Frank Uitgever: Dupuis

  Clovis Chaumel is een saai burgermannetje. Vertegenwoordiger van medicijnen, strenge en onmodieuze bril, computeranalfabeet. Een zielig gebrek aan respect voor zichzelf en van zijn gezinsleden, een echtgenote en twee puberende jongens. Als bij hem ook nog eens beenmergkanker wordt vastgesteld, ziet… (nieuw tab)

  Ar-Men

  Strips van:

  Tekenaar: Lepage Emmanuel Scenarist: Lepage Emmanuel Uitgeverij: Roarrr

  In de verte, bij het eiland Sein, duikt Ar-Men op uit de golven. Het is de meest zichtbare en moeilijk toegankelijke vuurtoren in Bretagne, eigenlijk van de wereld. Het heeft de bijnaam Hel der hellen. Germain is een van de… (nieuw tab)

  Lees verder »

  Asem

  Strips van:

  Tekenaar: Rouffa Marcel Scenarist: Legendre Marc Uitgeverij: Oogachtend

  Een Duits gezinnetje komt zich in het Franse kuststadje Ballot-sur-Mer vestigen in een hotelletje dat zich prima leent tot het spotten van vogels. Daar is niets fouts aan, maar enkele plaatselijke jongeren verwelkomen de Duitsers met de nazigroet. De toon… (nieuw tab)

  Lees verder »

  Asterios Polyp

  Strips van:

  Tekenaar: Mazzucchelli David Scenarist: Mazzucchelli David Uitgeverij: Pantheon Books

  De rond de kartonnen kaft gewikkelde coverafbeelding doet je scheel kijken, de inkleuring van het binnenwerk is ook al opvallend met slechts twee tot drie kleuren per hoofdstuk. Asterios Polyp is een bekroonde architect van middelbare leeftijd wiens ontwerpen… (nieuw tab)

  Lees verder »

  Aya uit Yopougon

  Strips van:

  Tekenaar: Oubrerie Clément Scenarist: Abouet Marguerite Uitgever : L

  Aya is een opgroeiend meisje in Yopougon, één van de wijken van Abidjan, de hoofdstad van Ivoorkust. Samen met haar vriendinnen Adjoua en Bintou beleeft ze een jeugd die zonder veel moeite herkenbaar is. School, uitgaan en jongens, ook… (nieuw tab)

  Lees verder »

  Babel

  Strips van:

  Tekenaar: Wierstra, Arnoud Scenarist: Wierstra, Arnoud Uitgever : Arnoud Wierstra

  Babel – 01 – Babel

  (nieuw tab)

  Lees verder »


  U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.