Categorie archief: Oorlog

  14-18

  Strips van:

  Tekenaar: Roux Étienne le Scenarist: Corberand Éric Uitgever: Daedalus

  Ondertussen heeft een mens al heel wat handen nodig om alle strippublicaties over de Eerste Wereldoorlog nog te kunnen tellen. En dan hebben we nog het (on)geluk dat lang niet alle reeksen naar het Nederlands vertaald worden.

  Bij De Stripspeciaalzaak… (nieuw tab)

  Lees verder »

  14-18 Missie Alaska

  Strips van:

  Tekenaar: Brune Félix Scenarist: Delbosco Michael, Duhand Daniel Uitgever: Casterman

  Frankrijk, november 1914. Kapitein Louis Moufflot overleeft als bijna enige een Duitse hinderlaag in de sneeuw. Door de legerleiding wordt hij als dood opgegeven. Zijn vrouw heeft het er uiteraard moeilijk mee, ook al is er een verleden met… (nieuw tab)

  Aan Het Front

  Strips van:

  Tekenaar: Kordey Igor Scenarist: Morvan Jean – David Uitgever : Silvester

  In 2008 verscheen bij uitgever Silvester het eerste deel van een drieluik. De serie is getiteld ‘Aan het front’ (Le Coeur des Batailles). De serie wordt geschreven door Jean David Morvan met tekenwerk van Igor Kordy. Jean… (nieuw tab)

  Lees verder »

  Aantekeningen Voor Een Oorlogsverhaal

  Strips van:

  Tekenaar: Pacinotti Alfonso Gian Scenarist: Pacinotti Alfonso Gian Uitgever : Oog & Blik

  Met het album De Onschuldigen konden we enkele maanden geleden voor het eerst kennismaken met de Italiaanse stripauteur Gipi (pseudoniem voor Gian Alfonso Pacinotti). Dat boek blijkt slechts een smakelijk voorproefje op het copieuze hoofdgerecht… (nieuw tab)

  Lees verder »

  Adler De Tweekoppige Adelaar

  Strips van:

  Tekenaar: Andrieu Damien Scenarist: Buendia Patrice Uitgeverij: Dupuis

  Hans Raeder is de zoon van een oorlogsheld uit WO1. Zijn vader was piloot bij de Luftwaffe en liet het leven in de strijd. Of zo vertelt Hans het tenminste aan iedereen. De leugen is begonnen om het moreel van zijn… (nieuw tab)

  Aéropostale – Legendarische Piloten

  Strips van:

  Tekenaar: Dumas Patrick Scenarist: Bec Christophe Uitgeverij: Silvester

  Deze nieuwe reeks focust op ware luchtvaartpioniers, te beginnen met Henri Guillaumet. Veel achtergrond of diepgang van het hoofdpersonage, die voor de Franse luchtpost werkte, krijg je niet. Hij vloog nog mee met Alain de Saint Exépury die een nevenrol speelt.… (nieuw tab)

  Afrikakorps

  Strips van:

  Tekenaar: Speltens Olivier Scenarist: Speltens Olivier Uitgeverij: Silvester

  Afrikakorps is een nieuw drieluik van Olivier Speltens (De hel van het Oostfront).

  In Februari 1941 arriveert luitenant Joachim von Richter met zijn mannen in Afrika. Deze panzercommandant trekt te strijde op een nieuw front in Noord-Afrika. De hitte en… (nieuw tab)

  Lees verder »

  Afspraak in Nieuwpoort

  Strips van:

  Tekenaar: Adriaenssens Ivan Scenarist: Adriaenssens Ivan Uitgeverij :Lannoo

  1 november 1974. Naar aloude gewoonte (sinds 1 november 1924) bezoekt George Sheldon Nieuwpoort. Hij heeft zijn kleinkinderen bij en begint te mijmeren over zijn belevenissen in “De Groote Oorlog”. Hij vertelt het verhaal van de afspraak die drie… (nieuw tab)

  Lees verder »

  Agent Orange

  Strips van:

  Tekenaar: Varekamp Erik Scenarist: Hilbrink Coen, Peet Mick Uitgever : Van Praag

  De unieke satirische stripbiografie van de Prins der Nederlanden in acht delen

  Albums

  (nieuw tab)

  Lees verder »

  Airborne 44

  Strips van:

  Tekenaar: Jarbinet Philippe Scenarist: Jarbinet Philippe Uitgever : Casterman

  Jarbinet is als stripmaker vooral bekend om De As Van De Katharen, maar kwam in 2009 op de proppen met een tweeluik rond WOII: Waar de mannen vallen en Morgen zullen wij er niet meer zijn. Dat tweeluik verscheen onlangs… (nieuw tab)

  Alamo

  Strips van:

  Tekenaar: Parel Gérald, Perovic Darko, Pezzi Fabio Scenarist: Dobremel Olivier Uitgever : Daedalus

  Eerste deel van een striptweeluik waarin de slag bij San Jacinto wordt belicht (22 april 1836). Tijdens deze korte, maar hevige strijd, slachten de Texaanse troepen soldaten van het Mexicaanse leger af onder het roepen… (nieuw tab)

  Lees verder »

  Altijd Ergens Oorlog

  Strips van:

  Tekenaar: Hostens Jimmy Scenarist: Feys Rino Uitgeverij: Bibliodroom

  Er is altijd ergens oorlog. We kijken er niet meer van op, want zo’n oorlog is toch altijd elders. Ergens in 1914 lag dat anders en was het monster wel heel nabij. Miljoenen soldaten stierven in de loopgrachten van de Westhoek.… (nieuw tab)

  Ambulance 13

  Strips van:

  Tekenaar: Mounier Alain Scenarist: Cothias Patrick, Ordas Patrice Uitgever : Saga

  Dokter Louis-Charles Bouteloup is de kersverse luitenant bij het 13e ambulanciers. Hij zal er de hooggeachte, maar veel te snel gesneuvelde luitenant Jaquin vervangen. Veel tijd om aan zijn nieuwe commande te accomoderen krijgt Louis echter niet.… (nieuw tab)

  Lees verder »

  Ange-Marie

  Strips van:

  Tekenaar: Stalner Éric Scenarist: Ettori Aude Uitgever : Dupuis

  Ange – Marie trekt doelloos rond na de eerste wereldoorlog. Telkens hij ergens onderdak vindt, komt hij in aanvaring met zijn pijnlijke herinneringen en vlucht hij opnieuw weg. Zijn vriend Louis probeert hem te overtuigen het verleden achter zich… (nieuw tab)

  Lees verder »

  Angel Wings

  Strips van:

  Tekenaar: Hugault Romain Scenarist: Pennetier Yannick Le Uitgever: Silvester

  Het zal ons benieuwen welk voorsteven je het eerst opvalt aan de cover: dat van het vliegtuig of van Angela McCloud, bijgenaamd Angel. Op beide, eum, fronten heeft Romain Hugault een succesvolle carrière gebouwd, en nog het meest als hij… (nieuw tab)


  U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.