Category Archive: Detective

  24-7

  Tekenaar: Oppen Patrick van Scenarist: Algera Sytse S. Uitgeverij: Don Lawrence Collection

  De politieverhalen in 24/7 komen uit de dagelijkse realiteit. Ze bieden een interessante blik achter de schermen van de Nederlandse politie via de pas afgestudeerde agenten Marleen en Herre die in Den Haag gana werken. Scenarist Sytse S. Algera weet waarover… (nieuw tab)

  Agatha Christie

  Tekenaar: Leclercq Frank Scenarist: Christie Agatha Rivière François Uitgever : Lefrancq

  Agatha Christie – 01 – Moord Op De Oriδnt Express Agatha Christie – 02 – De Geheime Tegenstander Agatha Christie – 03 – Dood Op De Nijl Agatha Christie – 04 – Tien Kleine… (nieuw tab)

  Continue reading »

  Agence Hardy

  Tekenaar: Goetzinger Annie Scenarist: Christin Pierre Uitgever : Dargaud

  Agence Hardy is het detectivekantoor van de gelijknamige eigenares, Edith Hardy. Gaston Lecauchois doet beroep op de diensten van mevrouw Hardy. Lecauchois is eigenaar van een farmaceutisch bedrijf en een van zijn scheikundigen is twee weken geleden plotseling verdwenen. Hij was bezig aan de… (nieuw tab)

  Agency Interpol

  Tekenaar: Bergting Peter, Marty Lionel, Lapo Alessio Scenarist: Runberg Sylvain, Thirault Philippe, Barboni Thilde Uitgever : Dupuis

  In november 2010 publiceerde Dupuis het eerste deel van wat een nieuwe conceptreeks moest worden. Steven Dupré en Alcante baseerden Interpol 1: Brussel – De Zaak Patrice Hellers op de ontvoering van oud – premier Paul… (nieuw tab)

  Alex, Gentleman Detective

  Tekenaar: Dimberton François Scenarist: Dimberton François Uitgever : Glénat

  Alex, Gentleman Detective – 01 – Alex Tegen De Uil

  (nieuw tab)

  Continue reading »

  Alfa

  Tekenaar: Jigounov Iouri Scenarist: Jigounov Iouri Uitgever : Lombard

  Op de cover van deel 11 met de niet mis te verstane, voor de Canadese versie verboden titel Fucking Patriot staat in de reeksnaam “seizoen 2” vermeld wat in meerdere opzichten een nieuw begin betekent. Het eerste seizoen sloten we af met een dossiereditie… (nieuw tab)

  Alfa: Eerste Wapenfeiten

  Tekenaar: Loutte Eric Scenarist: Herzet Emmanuel Uitgever : Lombard

  Computers beheersen ons leven. Stel dat een overheidsorganisatie via een akkoord met de hardwareproducten een hypermoderne spyware heeft laten installeren op bijna alle computers. Als dat bij toeval ontdekt wordt zal die organisatie er alles aan doen om te voorkomen dat het openbaar komt.… (nieuw tab)

  Aspe

  Tekenaar: Maeyer Luc de Scenarist: Aspe Pieter, Degraeve Pieter Uitgever : Standaard

  Aspe – 01 – Het Liefdesnest Aspe – 02 – Ijskoningin

  (nieuw tab)

  Continue reading »

  Aspis, Detectives Van Het Ongewone

  Tekenaar: Lamontagne Jacques Scenarist: Gloris Thierry Uitgever : Daedalus

  Parijs, negentiende eeuw. Een medium wordt vermoord na het aanroepen van Nostradamus, het lijk verdwijnt. De beroemde detective Auguste Dupin tracht de zaak op te lossen door observatie en deductie (een forse knipoog naar Poe’s ‘The Murders in the Rue Morgue’). Zijn assistente, suffragette… (nieuw tab)

  Baard en Kale

  Tekenaar: Maltaite Willy Scenarist: Dineur Fernand Uitgever : Dupuis

  Baard en Kale (originele Franse naam Tif et Tondu) is een Belgische stripreeks, oorspronkelijk gemaakt, geschreven en getekend door Fernand Dineur. Verschillende kunstenaars en schrijvers hebben meegewerkt aan de stripreeks; de meest populaire versie werd getekend door Will in een scenario van opeenvolgens Maurice… (nieuw tab)

  Babe Team

  Tekenaar: Heins Dick Scenarist: Bavel Rob van Uitgever : Houthaven Publications

  Babe Team – 01 – In Hogere Sferen

  (nieuw tab)

  Continue reading »

  Bankgeheimen

  Tekenaar: Wachs Pierre Scenarist: Richelle Philippe Uitgever : Glénat

  Het eerste album van dit Spaanse duo is meteen een schot in de roos. Al bij het doorbladeren weet je gewoon: dit is een verdomd goeie strip! Guarnido is animator bij Disney en tekent de godganse dag oerlieve, ontwapenend schattige diertjes waar Disney het… (nieuw tab)

  Barelli

  Tekenaar: Moor Bob de Scenarist: Moor Bob de Uitgever : Lombard

  Barelli is een stripreeks die begonnen is in 1956 met Bob De Moor als schrijver en tekenaar.

  Barelli – 01 – De Raadselachtige Meneer Barelli Barelli – 02 – Barelli En De Geheimagenten Barelli… (nieuw tab)

  Continue reading »

  Berthet

  Tekenaar: Berthet Philippe Scenarist: Bocquet José – Louis, Rivière François Uitgever : Dupuis

  Berthet – 01 – De P.I. Van.Hollywood Berthet – 02 – De P.I. Van.Hollywood Amerika Berthet – 03 – Koffiekleurtje Berthet – 04 – Dreigende Jaargetijden Berthet – 05 – Het Oog… (nieuw tab)

  Continue reading »

  Black Op

  Tekenaar : Labiano Hugues Scenarist : Desberg Stephen Uitgeverij : Dargaud

  Maak kennis met Floyd Whitman. Deze oud medewerker van het Directorate of Operations (DO) van de CIA stuit op een grootschalige beïnvloeding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Een consultatiebedrijf genaamd Lazenby Corporation heeft ervoor gezorgd dat een grote groep personen niet is gaan… (nieuw tab)


  U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.