Category Archive: Biografie

  Abba

  Artist: Writer/Scripter: Publisher: Oberon

  Abba – 01 – Het Succesverhaal Van Agnetha, Björn, Benny En Annifrid Verteld Door Henzelf!

  (nieuw tab)

  Continue reading »

  Alain Passard

  Tekenaar: Blain Christophe Scenarist: Blain Christophe Uitgeverij: Terra

  Onmiddellijk bij het verschijnen werd dit album al doodgeknuffeld in de verschillende media en als de cover dan nog “reeds 40 000 exemplaren verkocht!” bloklettert, begonnen we toch met de nodige argwaan aan de eerste lezing. Die scepsis gooiden we al na twee pagina’s overboord… (nieuw tab)

  Black Paradise

  Tekenaar: Hildebrandt Veerle Scenarist: Hildebrandt Veerle Uitgeverij: Blloan

  Eindelijk was het Hans Wagner gelukt. Zijn grote droom kon uitkomen en ook zijn vrouw Katie was er helemaal voor gewonnen. Deze kans mochten ze niet laten liggen. Dit was de ultieme verrijking op financieel en op familiaal gebied. Eindelijk zullen ze expats zijn. Het… (nieuw tab)

  Capa

  Tekenaar: Silloray Florent Scenarist: Silloray Florent Uitgeverij: Casterman

  Biostrip over Robert Capa (né: Endre Ernó Friedmann), de wereldberoemde Joods-Hongaarse oorlogsreporter die samen met Henri Cartier-Bresson, David Seymour, William Vandivert en George Rodger het persfotoagentschap Magnum Photos stichtte. Capa was een erg gecompliceerd en extreem man, die overal het gevaar opzocht. De dood van… (nieuw tab)

  Che

  Tekenaar: Breccia Alberto, Breccia Enrique Scenarist: Oesterheld Héctor Uitgeverij: Silvester

  Che – 01 – Che

  (nieuw tab)

  Continue reading »

  Chemogirl

  Tekenaar: Marchetto Marisa Acocella Scenarist: Marchetto Marisa Acocella Uitgever: De Bezige Bij

  Chemogirl – 01 – Chemogirl

  (nieuw tab)

  Continue reading »

  Club 27

  Tekenaar: Fernandez Javi Scenarist: Eudeline Patrick, Goffette Christophe Uitgeverij: Jungle Thriller

  Op 23 juli 2013 is het twee jaar geleden dat de Britse zangeres Amy Winehouse overleed. Ze werd 27 jaar. Daarmee trad ze als meest recente lid toe tot Club 27, het befaamde clubje van wereldberoemde zangers en zangeressen die op hun… (nieuw tab)

  De Arabier Van De Toekomst

  Tekenaar: Sattouf Riad Scenarist: Sattouf Riad Uitgeverij: De Geus

  “Spraakmakende winnaar Angoulême 2015”, zegt het ronde stickertjes op de cover namelijk. En ook nog: “170 000 verkocht in Frankrijk!” Vergelijkingen met Marjane Satrapi’s Persepolis waren ons al ter ore gekomen. En we hoorden through the grapevine dat die Riad Sattouf het nogal durfde… (nieuw tab)

  De Dagelijkse Worsteling

  Tekenaar: Larcenet Manu Scenarist: Larcenet Manu Uitgever : Oog & Blik

  Marco is een fotograaf die van het leven wil genieten en daarom zijn werk opzegt, zijn bezoeken aan de psychiater aflast en een huis huurt in de Provence. Niemand in zijn omgeving begrijpt deze stap, maar voor Marco is het niet meer… (nieuw tab)

  De Dood Van Stalin

  Tekenaar: Robin Thierry Scenarist: Nury Fabien Uitgeverij: Dargaud

  Ooit verdiepten we ons met wel heel veel interesse in Het Communistisch Manifest en Het Kapitaal van de heren Friedrich Engels en Karl Marx. Een groot aantal van hun uitgangspunten konden we wel smaken als jonge snaak, tot in de loop van de jaren onherroepelijk… (nieuw tab)

  De Kennedy Files

  Tekenaar: Varekamp Erik Scenarist: Peet Mick Uitgeverij: Scratch

  Een op bedenkelijke manier steenrijk geworden Amerikaanse zakenman en hypocriete vrouwenzot met een kroostrijk gezin en met torenhoge politieke ambities om het zelfs tot president te schoppen, met een diepe weerzin voor het establishment, met een hang zich te wentelen in glamour en met een… (nieuw tab)

  De Kunst Van Morris

  Tekenaar: Bevere Maurice de Scenarist: Beaujean Stéphane, Mercier Jean-Pierre Uitgeverij: Dargaud

  Het is een koude winteravond in 1946. Voor de haard leest onze grootvader de Almanak van Robbedoes voor het jaar 1947 en komt hij een cowboy tegen. Het blijkt iemand te zijn van een Vlaamse hand, die zichzelf Morris noemt. De naam… (nieuw tab)

  De Ogen In De Muur

  Tekenaar: Baudoin Edmond Scenarist: Wagner Céline Uitgever: Dupuis

  Losstaande Albums Van Edmond Baudoin – 36 – De Ogen In De Muur

  (nieuw tab)

  Continue reading »

  De Triomf Van M’n Vader

  Tekenaar: Tanco Morgann Scenarist: Pagnol Marcel, Scotto Serge, Stoffel Eric Uitgeverij: Saga

  Jean de Florette, de film van Claude Berri uit 1986, naar werk van Marcel Pagnol. Dat was het enige, zij het onrechtstreekse, nalatenschap van Pagnol dat we echt kenden.

  De zeer knappe tekeningen vormden het hoofdargument om deze strip snel hoog… (nieuw tab)

  De Tuin Van Daubigny

  Tekenaar: Cromheecke Luc Scenarist: Roover Bruno de Uitgeverij: Blloan

  De Tuin van Daubigny! Daubigwie? Nog nooit van gehoord? Een van de voorlopers van het impressionisme? Een stijl- en leeftijdsgenoot van Jean-François Millet, de man die met de Arenleesters en Angelus in één klap de boerenstiel poëtisch maakte? Oké, dat kan wel zijn, maar… (nieuw tab)


  U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.