Tag archief: Thirault Philippe

Agency Interpol

Strips van:

Tekenaar: Bergting Peter, Marty Lionel, Lapo Alessio Scenarist: Runberg Sylvain, Thirault Philippe, Barboni Thilde Uitgever : Dupuis

In november 2010 publiceerde Dupuis het eerste deel van wat een nieuwe conceptreeks moest worden. Steven Dupré en Alcante baseerden Interpol 1: Brussel – De Zaak Patrice Hellers op de ontvoering van… (nieuw tab)

De Droom Van Jeruzalem

Strips van:

Tekenaar: Marty Lionel Scenarist: Thirault Philippe Uitgever : Dupuis

Hermance, een jongen van een jaar of tien bezit een wonderlijke kracht. Mits stimulatie door zijn moeder kan hij door handoplegging dodelijke verwondingen genezen. Na de dood van zijn moeder en stiefvader, die als godsdienstfanaticus de gevestigde orde bedreigde, wordt… (nieuw tab)

De Helse Meute

Strips van:

Tekenaar: Højgaard Christian Scenarist: Thirault Philippe Uitgever : Medusa

Het aanbod aan zowel historische als fantasy – strips is zo groot dat je als auteur wel wat moeite moet doen om op te vallen tussen alle andere titels. Dat kan bijvoorbeeld door het genre van de historische strip te verweven… (nieuw tab)

Heiligdom Genese

Strips van:

Tekenaar: Raffaele Stefano Scenarist: Bec Christophe, Thirault Philippe Uitgeverij: Daedalus

Tussen 2004 en 2010 gaf Arboris de vertalingen uit van Heiligdom, een donkere trilogie van Christophe Bec en Xavier Dorison. In januari en februari geeft Daedalus het tweeluik Heiligdom Genese uit dat aan de trilogie voorafgaat. Bec treedt nu op… (nieuw tab)

Het Meisje Van De Yukon

Strips van:

Tekenaar: Radovic Sinisa Scenarist: Thirault Philippe Uitgeverij: Dupuis

Hoewel hij nog nooit in de Verenigde Staten geweest is, noemt Philippe Thirault zichzelf een groot liefhebber van de Amerikaanse geschiedenis en cultuur. Dat bleek al uit zijn vorig werk, zoals bijvoorbeeld Lucy, eveneens verschenen in de Impressie(s)-collectie van Dupuis. Deze western… (nieuw tab)

Lucy

Strips van:

Tekenaar: Malès Marc Scenarist: Thirault Philippe Uitgeverij: Dupuis

Collecties zijn in. In deze soldentijd is dat niet verwonderlijk. De nieuwste telg in de collectiefamilie houdt volgens ons ergens het midden tussen Spotlight en Vrije Vlucht. Omdat “Spottende Vlucht” een belachelijke naam was, werd voor Impressie(s) geopteerd.

De eerste worp… (nieuw tab)

Mandalay

Strips van:

Tekenaar: Guice Jackson, Perkins Mike Scenarist: Thirault Philippe Uitgeverij: Daedalus

Albums

Mandalay – 01 – De Spiegels Van De Haat Mandalay – 02 – De Jungle Van… (nieuw tab)

Lees verder »

O’Boys

Strips van:

Tekenaar: Cuzor Steve Scenarist: Cuzor Steve, Thirault Philippe Uitgever : Dargaud

Deel een van een driedelig stripvehaal gebaseerd op Mark Twains aloude roman ‘The adventures of Huckleberry Finn’. Twee werkloze jongemannen trekken door Amerika. De een is blank (Huck Finn, zoon van een ontaarde dronkaard), de ander zwart (Charley… (nieuw tab)

Terug Naar Belzagor

Strips van:

Tekenaar: Zuccheri Laura Scenarist: Silverberg Robert, Thirault Philippe Uitgeverij: Daedalus

Het is de drieëntwintigste eeuw. Na zijn verbanning naar de aarde keert Edmund Gunderson terug naar de jungleplaneet Belzagor, die inmiddels gedekolonaliseerd is. Hij begeleidt een etnologenechtpaar dat het voor mensen ontoegankelijke hergeboorteritueel van het heersende ras, de olifantachtige,… (nieuw tab)


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.