Tag archief: Teng Paul

Alexander Nevsky

Strips van:

Tekenaar: Teng Paul Scenarist: Volkoff Vladimir Uitgeverij: Lombard

Biografie van een Russische prins, die weliswaar de Zweden in 1240 bij de Neva verslaat en de Teutoonse ridders uit Rusland verjaagt (1242), maar het onderspit moet delven tegen de Mongolen. De heldenrol van Alexander Nevski van Novgorod en zijn verdediging… (nieuw tab)

De Oneven Orde

Strips van:

Tekenaar: Teng Paul Scenarist: Cuadra Cristina, Miel Rudi Uitgever : Lombard

STRIPUITGEVERIJEN leggen zich meer en meer toe op het publiceren van miniseries of cycli. Die tendens is mede te verklaren doordat de tekst in strips aan belang inboet en het medium evolueert naar een voornamelijk visuele vertelvorm. Auteurs… (nieuw tab)

De Telescoop

Strips van:

Tekenaar: Teng Paul Scenarist: Hamme Jean van Uitgeverij: Casterman

XIII contra I, Largo Winch Groep W, het debuut van Meesters van de Gerst, Thorgals Ogotaï-cyclus,… “Dat waren nog eens strips, mijnheer!” Voor de verstokte stripcritici die beweren dat Jean Van Hamme nadien niets goeds meer in elkaar heeft geflanst, is… (nieuw tab)

Delgadito

Strips van:

Tekenaar: Teng Paul Scenarist: Teng Paul Uitgever : Panda

Albums

Delgadito – 01 – De Keuze Van De Adelaar Delgadito – 02 – Herinnering Aan Een… (nieuw tab)

Lees verder »

Een Hollands Drama

Strips van:

Tekenaar: Derksen Paul, Dongen Peter van, Heuvel Eric, Jager Gerrit de, Meij Bert van der, Ong Lian, Pollmann Peter, Smet Peter de, Stevenhagen Wim, Teng Paul, Terstroet Marc, Turk Alex Scenarist: Derksen Paul, Dongen Peter van, Heuvel Eric, Jager Gerrit de, Meij Bert van der, Ong Lian, Pollmann Peter,… (nieuw tab)

Jan Van Scorel

Strips van:

Tekenaar: Teng Paul Scenarist: Schutten Jan Paul, Teng Paul Uitgever : Lecturis

Jan van Scorel (1495-1562) was een Noord-Nederlandse schilder die na lange omzwervingen in Duitsland, Oostenrijk, Venetië en Palestina opnieuw in Italië terechtkwam. In 1522 werd hij door de nieuwverkozen paus Adrianus VI, de eerste en enige paus… (nieuw tab)

Livingstone

Strips van:

Tekenaar: Teng Paul Scenarist: Jacquette Daniël Uitgeverij: Dark Dragon Books

Dokter, protestant, Schotse missionaris en ontdekkingsreiziger David Livingstone heeft een grote rol gespeeld bij de evangelisatie van het Afrikaanse continent. Volg een van de meest populaire en iconische helden uit het Victoriaanse tijdperk op zijn reizen door de binnenlanden… (nieuw tab)

Losstaande Albums Van Paul Teng

Strips van:

Tekenaar: Teng Paul Scenarist: Volkoff Vladimir Uitgever : Lombard

Albums

Losstaande Albums Van Paul Teng – 01 – Sint Vladimir — De Stralende Zon Losstaande Albums… (nieuw tab)

Lees verder »

Shane

Strips van:

Tekenaar: Teng Paul Scenarist: Giorgio Jean – François di Uitgever : Lombard

Albums

Shane – 01 – De Meedogenloze Keizerin Shane – 02 – De Adelaarsrots… (nieuw tab)

Lees verder »

Sint Vladimir

Strips van:

Tekenaar: Teng Paul Scenarist: Volkoff Vladimir Uitgeverij: Lombard

In de tweede helft van de tiende eeuw is Kiev-Rusland al een belangrijke staat. Dat was niet alleen te danken aan de gunstige ligging van Kiev aan de Dnjepr, die de belangrijkste handelsroute tussen Skandinavië en Byzantium vormde, maar ook aan… (nieuw tab)


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.