Tag archief: Tardi Jacques

De Grote Slachting

Strips van:

Tekenaar: Tardi Jacques Scenarist: Tardi Jacques, Verney Jean-Pierre Uitgeverij: Casterman

“Ik zou een prima dode zijn, vermist in de algehele chaos. Een lijk dat anoniem ligt weg te rotten.”

Ach, die alomtegenwoordige oorlog! Knikkeren met loden kogeltjes. Stenen gooien naar opgegraven, roestige obussen. Verstoppertje spelen op de witgekalkte kerkhoven.… (nieuw tab)

Lees verder »

De Ijsdemon

Strips van:

Tekenaar: Tardi Jacques Scenarist: Tardi Jacques Uitgeverij: Casterman

De IJsdemon – 01 – De IJsdemon

(nieuw tab)

Lees verder »

De Kakkerlakkenkiller

Strips van:

Tekenaar: Tardi Jacques Scenarist: Legrand Benjamin Uitgeverij: Casterman

Enkel beschikbaar in het Frans:

Tueur De Cafards – T01 – Tueur De Cafards

(nieuw tab)

Lees verder »

De Laatste Aanval

Strips van:

Tekenaar: Tardi Jacques Scenarist: Grange Dominique, Tardi Jacques Uitgeverij: Casterman

Alwéér een album van Jacques Tardi over de Eerste Wereldoorlog? Klopt, maar met dit album is de zeventigjarige er ook klaar mee, vertelde hij in een interview. “Temidden tonnen documentatie doe ik er soms uren over om één prent… (nieuw tab)

De Laatste Der Laatsen

Strips van:

Tekenaar: Tardi Jacques Scenarist: Daeninckx Didier, Tardi Jacques Uitgeverij: Casterman

Parijs, 1920. Priv.-detective Eug.ne Varlot wordt door een zekere kolonel Fantin op een chantagezaakje gezet. Al gauw blijkt er veel meer achter te zitten (een muiterij aan het Westfront, belangen in de vleeshandel, anarchisten enz.) en is ook Varlot… (nieuw tab)

De Sluipschutter

Strips van:

Tekenaar: Tardi Jacques Scenarist: Manchette Jean-Patrick, Tardi Jacques Uitgever : De Bezige Bij, Oog & Blik

Huurmoordenaar Christian, né Martin Terrier, heeft genoeg van zijn gewelddadig leven. Hij keert terug naar het dorp waar hij opgroeide om zijn jeugdliefde op te zoeken. Zijn opdrachtgevers zijn het echter oneens… (nieuw tab)

Lees verder »

De Stem van het Volk

Strips van:

Tekenaar: Tardi Jacques Scenarist: Vautrin Jean Uitgever : Casterman

Wie Tardi zegt, zegt Parijs. Tardi’s stijl heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot het perfecte instrument om de burgerlijke gevels en de potsierlijke monumenten van de Derde Republiek in al hun weerzinwekkende lelijkheid te portretteren. In zijn nieuwste… (nieuw tab)

De Verloedering

Strips van:

Tekenaar: Tardi Jacques Scenarist: Mercier Jean-Pierre, Pennac Daniel Uitgeverij: De Harmonie, Oog & Blik

Een oud ‘weerloos’ vrouwtje blijkt hoofd te zijn van een politiekorps. Haar grote vraag is: zal Justin, die deel uitmaakt van haar equipe een bepaalde klus aankunnen of niet? Verschillende pagina’s lang zien we deze… (nieuw tab)

Dodelijke Spelletjes

Strips van:

Tekenaar: Tardi Jacques Scenarist: Tardi Jacques, Veran Geo-Charles Uitgeverij: Casterman

Dit omvangrijke, bijna 250 pagina’s tellende stripboek is een bewerking van de roman Jeux pour mourir van G.-Ch. Veran en werd in 1950 in Frankrijk onderscheiden met de Grand Prix de la Littérature Policière. Het verhaal speelt zich… (nieuw tab)

Lees verder »

Doorbraak

Strips van:

Tekenaar: Bilal Enki, Boucq François, Cabanes Max, Dräger Lothar, Floch Jean-Louis, Gibbons Dave, Giraud Jean, Goetzinger Annie, Juillard André, Kerac Branislav, Kiss Ilona, Manara Milo, McKean David, Mézières Jean-Claude, Pahek Zeljko, Polch Boguslaw, Prado Miguelanxo, Schultheiss Matthias, Sienkiewicz Bill, Tardi Jacques, Thomas François, Torres Daniel, Zonic Scenarist: Bilal… (nieuw tab)

Dream Is Over

Strips van:

Tekenaar: Aristidès Fredéric Othon, Barbe André-François, Bilalovic Enes, Blanc-Dumont Michel, Boucq François, Cosandey Bernard, Ferrandez Jacques, Gibrat Jean-Pierre, Manara Milo, Margerin Frank, Martens Andreas, Matena Dick , Montellier Chantal, Servais Jean-Claude, Sokal Benoît, Solé Jean, Tardi Jacques Scenarist: Aristidès Fredéric Othon, Barbe André-François, Bilalovic Enes, Blanc-Dumont Michel, Boucq François,… (nieuw tab)

Gek Op Moorden

Strips van:

Tekenaar: Tardi Jacques Scenarist: Manchette Jean-Patrick, Tardi Jacques Uitgeverij: De Bezige Bij, Oog & Blik

Na Griffu, Kleine West Coast Blues en De Sluipschutter is dit een nieuwe verstripping van een van Jean-Patrick Manchettes misdaadromans. Het verhaal schuift in het begin Michel Hartog naar voor. Hij is een miljardair… (nieuw tab)

Griffu

Strips van:

Tekenaar: Tardi Jacques Scenarist: Manchette Jean-Patrick, Tardi Jacques Uitgeverij: Casterman

Griffu, adviseur in juridische geschillen, krijgt een jongedame op zijn stoep met een meelijwekkend verhaal: haar ontaarde vader wil haar iets flikken en om zijn wrekende hand te ontgaan wil zij hem met Griffu’s hulp belastende dossiers ontstelen.… (nieuw tab)

Lees verder »

Het Geheim Van De Wurger

Strips van:

Tekenaar: Tardi Jacques Scenarist: Siniac Pierre, Tardi Jacques Uitgeverij: Casterman

Al dagenlang versluiert een hardnekkige mist de straten van Parijs. Wie zich toch buiten waagt, loopt niet enkel het risico om onzacht in aanraking te komen met een lantaarnpaal. Valentin Esbirol, een boekhandelaar die na sluitingstijd in de huid… (nieuw tab)

Ik René Tardi

Strips van:

Tekenaar: Tardi Jacques Scenarist: Tardi Jacques Uitgever: Casterman

Jacques Tardi’s vader René zat tijdens de Tweede Wereldoorlog als krijgsgevangene vast in een Pools gevangenenkamp. René schreef zijn verhaal in de jaren 1980 neer in enkele dagboeken waarop Jacques zich nu baseerde. Voor de stripvertelling koos Jacques ervoor om zichzelf… (nieuw tab)


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.