Tag archief: Swolfs Yves

België In Beeld (Van Prehistorie Tot Heden)

Strips van:

Tekenaar: Haché Louis, Hernu Marc, Laet André De, Swolfs Yves Scenarist: Dumont Georges H. Uitgever: Baart

Losstaande Albums Van Louis Haché – 01 – België In Beeld (Van Prehistorie Tot Heden)

(nieuw tab)

Lees verder »

Black Hills

Strips van:

Tekenaar : Warnauts Marc – Renier Scenarist : Swolfs Yves Uitgeverij : Arboris

De zoveelste Western op stripgebied zal de lezer denken. Maar Black Hills van Yves Swolfs (scenario) en Marc – Renier (tekeningen) is zeker een van de betere. Bij uitgeverij Arboris verschenen vier delen van deze serie. Het… (nieuw tab)

Dampierre

Strips van:

Tekenaar: Swolfs Yves Scenarist: Swolfs Yves Uitgever : Glénat

Van eind 1792 tot 1796 groeide de opstand tegen de Franse revolutie in de Vendée (westen van Frankrijk, tussen Bretagne en Bordeaux) uit tot een ware oorlog tussen de katholieke plattelandsbevolking (royalisten) en de feodale heren (revolutionairen). De gevolgen waren… (nieuw tab)

De Prins van de Nacht

Strips van:

Tekenaar: Swolfs Yves Scenarist: Swolfs Yves Uitgever : Glénat

Kergan biedt zich aan als zanger op het kasteel van de Rougemonts. De brute heer Jehan is gefrustreerd omdat zijn vrouw Marianne sinds de geboorte van hun zoon alle gunsten weigert. Pater Thibaut vertrouwt de donkerharige Kergan alleszins voor geen… (nieuw tab)

Durango

Strips van:

Tekenaar: Swolfs Yves Scenarist: Swolfs Yves Uitgever : Arboris

In 1981 kwam er een nieuwe westernstrip op de markt. De serie was getekend en geschreven door één man, Yves Swolfs. De hoofdpersoon in de serie was een eenzame revolverheld, Durango. Een man die naam had gemaakt als vredesstichter, een… (nieuw tab)

James Healer

Strips van:

Tekenaar: Vita Giulio De Scenarist: Swolfs Yves Uitgever : Lombard

James Healer, een blanke man die de reïncarnatie zou zijn van een indiaan, is op weg naar Camden Rock. Als medium — hoe kan het ook anders als je een indiaan in het lichaam van een blanke bent? —… (nieuw tab)

Legende

Strips van:

Tekenaar: Swolfs Yves Scenarist: Swolfs Yves Uitgever : Daedalus

Auteur Yves Swolfs (Dampierre, Durango en scenarist van Vlad en Black Hills) vond deze Nederlandstalige editie met wikkel veel mooier dan de Franse editie. Een waarheid als een koe, maar laten we ons hier evenwel beperken tot de wolf.

Het… (nieuw tab)

Lees verder »

Lonesome

Strips van:

Tekenaar: Swolfs Yves Scenarist: Swolfs Yves Uitgeverij: Lombard

Kansas, januari 1861. De Amerikaanse Burgeroorlog staat op uitbreken. Langs de grens met de staat Missouri zaaien de duistere predikant Markham en zijn volgelingen terreur. Maar een eenzame cowboy zit hen op de hielen. Wraaklust drijft de anonieme ruiter, van de besneeuwde… (nieuw tab)

Vlad

Strips van:

Tekenaar: Goelen Werner Scenarist: Swolfs Yves Uitgever : Lombard

Albums

Vlad – 01 – Igor, Mijn Broer Vlad – 02 – De Meester Van Novijanka Vlad… (nieuw tab)

Lees verder »


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.