Tag archief: Sorel Guillaume

Algernon Woodcock

Strips van:

Tekenaar: Sorel Guillaume Scenarist: Gallié Mathieu Uitgever :Arboris

Het behekste oog – eerste deel SC 1. Het behekste oog – eerste deel HC Schotland, de 19e eeuw. Midden in de nacht zijn dokter McKennan en zijn vriend Algernon Woodcock samen met hun koetsier op weg naar een patiënt die… (nieuw tab)

De Horla

Strips van:

Tekenaar: Sorel Guillaume Scenarist: Maupassant Guy de, Sorel Guillaume Uitgeverij: Daedalus

Een gegoede burger in de negentiende eeuw begint nachtmerries te krijgen over een monsterlijke man die op zijn borstkas komt hurken en zich aan zijn mond laven. De droom is zo realistisch dat de man het gewicht van het… (nieuw tab)

De Laatste Dagen Van Stefan Zweig

Strips van:

Tekenaar: Sorel Guillaume Scenarist: Seksik Laurent Uitgeverij: Casterman

Stefan Zweig (1881-1942) was een Oostenrijkse schrijver van Joodse oorsprong die heel wat novelles en biografieën (over Marie Antoinette, Magellaan, Balzac,…) schreef. Wanneer de nationaalsocialisten in 1933 in Duitsland de macht grijpen en de Anschluss met Oostenrijk is ingezet, emigreert hij naar… (nieuw tab)

Dodeneiland

Strips van:

Tekenaar: Sorel Guillaume Scenarist: Mosdi Thomas Uitgeverij: Arboris

Parijs. 1866. Rond de begraafplaats Pere Lachaise spelen zich bizarre gebeurtenissen af. De hoofdpersoon van het verhaal, een jonge kunstenaar, laat zich teveel door anderen (zijn vriendin Marge, huiseigenaar Crosier, pater Elary…) beinvloeden en heeft niet in de gaten dat de… (nieuw tab)

Hotel Particulier

Strips van:

Tekenaar: Sorel Guillaume Scenarist: Sorel Guillaume Uitgever: Casterman

Nog een laatste keer kijkt Emilie uit het raam. Aan het venster van het appartement aan de overkant staart een kater haar niets begrijpend aan. Ze schuift haar gedichtenbundel van Arthur Rimbaud behoedzaam tussen de andere boeken en stapt in het warme… (nieuw tab)

Typhaon

Strips van:

Tekenaar: Sorel Guillaume Scenarist: Teste Didier Uitgeverij: Casterman

De in een reddingsbootje op zee rondzwalpende Eleonore kijkt de dood in de ogen. De bemanning van het schip Typhaon redt haar evenwel van een gewisse dood. Ze ontwaakt in een kajuit en krijgt de norse kapitein te spreken. Ze voelt zich… (nieuw tab)

Vertellingen Uit De Hooglanden

Strips van:

Tekenaar: Castagnet Philippe, Sorel Guillaume Scenarist: Gallié Mathieu Uitgever : Arboris

Vertellingen Uit De Hooglanden – 01 – De Lange Nacht

(nieuw tab)

Lees verder »


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.