Tag archief: Sfar Joann

De Kat van de Rabbijn

strips van:

Tekenaar: Sfar Joann Scenarist: Sfar Joann Uitgever : Atlas

Joann Sfar is een veelzijdig man: naast alom gewaardeerde humoristische strips laat hij met series als Zwarte Olijven en De Kat van de Rabbijn, die wat zwaardere thema’s aansnijden, zien dat hij ook op andere vlakken serieus te nemen… (nieuw tab)

Lees verder »

Donjon Avondschemer

strips van:

Tekenaar: Sfar Joann Scenarist: Chabosy Laurent Uitgever : M

Vorig jaar maakten we kennis met het hilarische Donjon-universum van Trondheim en Sfar. In twee spin-offs leren we nu meer over zijn ontstaan en verval. Donjon Ochtendgloren belicht de jeugdjaren van Hyacint, de baas van de donjon. In Hemd… (nieuw tab)

Lees verder »

Donjon Monsters

strips van:

Tekenaar: Lavaud Pierre Scenarist: Chabosy Laurent, Sfar Joann Uitgever : L

Het moeten niet altijd Herbert en Marvin zijn die het mooie weer maken. Eerlijk gezegd zijn het toch vooral de monsters die de couleur locale bepalen van het Donjon-universum. Hoogtijd dus om die afschrikwekkende, maar niettemin grappige… (nieuw tab)

Lees verder »

Donjon Ochtendgloren

strips van:

Tekenaar: Blain Christophe Scenarist: Chabosy Laurent, Sfar Joann Uitgever : L

Wie het universum van Donjon nog niet ontdekt heeft, moet dat zéér dringend doen. Hij weze wel gewaarschuwd, want intussen liggen al twaalf albums in maar liefst vijf subreeksen op hem te wachten. De Jeugd Vliegt uit… (nieuw tab)

Lees verder »

Donjon Parade

strips van:

Tekenaar: Larcenet Manu Scenarist: Chabosy Laurent, Sfar Joann Uitgever : L

De L van Uitgeverij L staat duidelijk niet voor lamlendig lanterfanten, lusteloos lummelen of lethargisch luiwammesen. Nog maar pas maakten we kennis met Donjon Monsters, en nu ligt het eerste deel van een andere spin-off, Donjon Parade,… (nieuw tab)

Lees verder »

Donjon Zenit

strips van:

Tekenaar: Chabosy Laurent Scenarist: Sfar Joann Uitgever :

Quoi? “In het commercieel uitgebate Donjon – complex werkt Herbert — een niet zo bijster intelligente eend — er aanvankelijk als hulpje. Een klein beroepsfoutje met grote gevolgen zorgt ervoor dat hij de plaats van een groot krijger moet… (nieuw tab)

Lees verder »

Grote Vampier

strips van:

Tekenaar: Sfar Joann Scenarist: Sfar Joann Uitgever : Oog & Blik

Wat is paars, vliegt door de lucht en heeft veel succes bij de vrouwen? Neen, geen geföhnde Anderlecht – speler na een keiharde tackle van een tegenstander. Het is niemand minder dan Fernand, de volwassen versie van… (nieuw tab)

Lees verder »

Kleine Vampier

strips van:

Tekenaar: Sfar Joann Scenarist: Sfar Joan Uitgever : Gottmer

Albums

Kleine Vampier – 01 – Kleine Vampier Gaat Naar School Kleine Vampier – 02 –… (nieuw tab)

Lees verder »

Professor Bell

strips van:

Tekenaar: Sfar Joann Scenarist: Sfar Joann Uitgever : Toog

Sinds een paar jaar is de opmars van Joann Sfar in het Nederlandse taalgebied niet te stuiten. Na Zwarte Olijven en De Dochter Van De Professor (allebei Dupuis), Donjon (Uitgeverij M), De Kat van de Rabbijn (Atlas), Troll (Talent)… (nieuw tab)

Lees verder »

Troll

strips van:

Tekenaar: Boiscommun Olivier G. Scenarist: Morvan Jean – David, Sfar Joann Uitgever : Farao, Talent

Albums

Troll – 01 – De Deserteurs Troll – 02… (nieuw tab)

Lees verder »

Zwarte Olijven

strips van:

Tekenaar: Guibert Emmanuel Scenarist: Sfar Joann Uitgever : Dupuis

Gamaliel trekt op de vooravond van Pesach met zijn vader, Yaacov, naar Jeruzalem om een bok te offeren. Aan de ingang van de tempel wordt Yaacov na een opstootje door de Romeinen gevangen genomen. Gamaliel kan ontsnappen en komt… (nieuw tab)

Lees verder »


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.