Tag archief: Runberg Sylvain

Agency Interpol

Strips van:

Tekenaar: Bergting Peter, Marty Lionel, Lapo Alessio Scenarist: Runberg Sylvain, Thirault Philippe, Barboni Thilde Uitgever : Dupuis

In november 2010 publiceerde Dupuis het eerste deel van wat een nieuwe conceptreeks moest worden. Steven Dupré en Alcante baseerden Interpol 1: Brussel – De Zaak Patrice Hellers op de ontvoering van… (nieuw tab)

De Aantekeningen Van Darwin

Strips van:

Tekenaar: Ocaña Eduardo Scenarist: Runberg Sylvain Uitgever : Lombard

Een nieuwe reeks rond de man die “The Origin of Species” heeft geschreven. Darwin, geboren in 1809 en overleden in 1882. Hij was een Engels natuuronderzoeker, bioloog en geoloog en vooral bekend van zijn theorie dat evolutie van soorten wordt… (nieuw tab)

Hammerfall

Strips van:

Tekenaar: Fructus Nicolas, Talijancic Boris Scenarist: Runberg Sylvain Uitgever : Dupuis

Het is de geschiedenis van een strijd tussen de Scandinavische volkeren en de Frankische beschaving. Een strijd tussen twee werelden, tussen een volk van zeevarende veroveraars en een koninkrijk in wording. En achter de mensen tekent zich de… (nieuw tab)

Heroveringen

Strips van:

Tekenaar: Miville-Deschênes François Scenarist: Miville-Deschênes François, Runberg Sylvain Uitgever: Lombard

Drie nomadenvolkeren, die elkaar vroegen naar het leven stonden, hebben de handen in elkaar geslagen en hebben zich verenigd in één grote Scytische alliantie. Zelf noemen de drie leiders zich de Horde van de Levenden. Maar gedwongen door de hebzucht… (nieuw tab)

Het Rijk (Lombard)

Strips van:

Tekenaar: Boiscommun Olivier G. Scenarist: Runberg Sylvain Uitgeverij: Lombard

Een verre toekomst. In een post-apocalyptisch landschap herinneren enkel nog een aantal overwoekerde ruïnes aan de menselijke beschaving. Vermenselijkte dieren bevolken voortaan de wereld en leven onder de voortdurende dreiging van andere soorten die plunderend rondtrekken en van natuurrampen die ze… (nieuw tab)

Het Schaduwspel Der Shinobis

Strips van:

Tekenaar: Zhifeng Xu Scenarist: Runberg Sylvain Uitgeverij: Dark Dragon Books

In het feodale Japan dreigt een burgeroorlog. Keizerin Hiroyo wordt gehaat door het volk vanwege allerlei snode misdaden. De enige shogun die in staat is om op te staan tegen de keizerlijke legers is Ashigaka. Deze strijd vraagt om Shinobis.… (nieuw tab)

Hostile

Strips van:

Tekenaar: Henrichon Niko Scenarist: Runberg Sylvain Uitgever : Dupuis

2107 A.D.

In een wereld waarin niets of niemand veilig is, wordt Helen een genadeloze huurling. Om haar dochter te laten overleven , is ze graag bereid de prijs voor het gevaar te betalen.

Helen vertrekt vanuit Parijs naar Shandong… (nieuw tab)

Lees verder »

Jakob Kayne

Strips van:

Tekenaar: Guerrero Mateo Scenarist: Runberg Sylvain Uitgeverij: Lombard

Jakob en zijn broer Simon zijn de laatste overlevenden van het volk van de Hippocraten. Jakob is een vechter met een bijzondere gave die tegelijk ook een vloek is: niemand kan zich zijn gezicht herinneren. Op die manier kan zich overal binnenwerken.… (nieuw tab)

Konungar

Strips van:

Tekenaar: Juzhen Scenarist: Runberg Sylvain Uitgeverij: Glénat

Vikings in strips… pfff… Waar hebben we dat nog gezien? Ze doken al op bij Hal Fosters Prins Valiant, Hans G. Kresses Eric de Noorman en ook bij De Rode Ridder waren ze graag geziene gasten. Of neen, al op het allereerste stripverhaal… (nieuw tab)

Millennium (Stieg Larsson)

Strips van:

Tekenaar: Homs José Scenarist: Larsson Stieg, Runberg Sylvain Uitgever : Dupuis

Is het een nieuw bewijs dat de strip als een volwaardig medium wordt beschouwd? Verfilmingen zijn de laatste tijd duidelijk niet meer voldoende. Romans worden steeds vaker ook in een stripjasje gegoten. Toch zijn we niet altijd gelukkig met… (nieuw tab)

Millennium Saga

Strips van:

Tekenaar: Ortega Belén Scenarist: Larsson Stieg, Runberg Sylvain Uitgeverij: Dupuis

Sten Windoff is de grote man van Zweden. De populistische, onberispelijke leider van extreemrechts wint er vlotter zieltjes dan Marine Le Pen, Donald Trump en Geert Wilders samen. Ook zijn vluchtelingendiscours speelt in op de wijdverspreide angsten van de bange… (nieuw tab)

Motorcity

Strips van:

Tekenaar: Berthet Philippe Scenarist: Runberg Sylvain Uitgeverij: Dargaud

Wie bij een titel als Motorcity meteen aan Detroit denkt, wordt al voor de eerste keer misleid. Toegegeven, Philippe Berthet heeft een patent op americana (van De PI van Hollywood en De Weg naar Selma tot Pin-up of De Heldendaden van Poison… (nieuw tab)

Ongekroonde Helden

Strips van:

Tekenaar: Ocaña Eduardo Scenarist: Deutsch Lorànt, Runberg Sylvain Uitgever : Casterman, Michel Lafon

Met geschiedschrijving gaan standpunten gepaard. Overwinnaars bepalen wie de goeien en de slechten zijn, wie de verraders en de helden. In zijn roman Métronome, l’Histoire de France au Rythme du Métro Parisien, waarvan op een jaar… (nieuw tab)

Op Kamers

Strips van:

Tekenaar: Cart Christopher Scenarist: Runberg Sylvain Uitgever : Dupuis

Op Kamers – 01 – De Vierde Man

(nieuw tab)

Lees verder »

Orbital

Strips van:

Tekenaar: Pellé Serge Scenarist: Runberg Sylvain Uitgever : Dupuis

Mei 2278. 120.000 afgevaardigden uit alle delen van de wereld komen bijeen in Praag voor een propagandeske proformastemming. Nog even en de mens wordt het 782ste volk van de interplanetaire confederatie. Twee minuten later vernietigt een raket van een isolationistische… (nieuw tab)


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.