Tag archief: Pratt Hugo

Cato Zulu

Strips van:

Tekenaar: Pratt Hugo Scenarist: Pratt Hugo Uitgeverij: Casterman

In dit luxe album introduceert de wereldberoemde Italiaanse stripauteur Hugo Pratt een nieuwe held, Cato Milton oftewel Eendekop. Hij werd geboren in het Londense South Kensinton en begon zijn militaire loopbaan in 1868. Na allerlei toestanden werd hij uiteindelijk militair adviseur… (nieuw tab)

Corto Maltese

Strips van:

Tekenaar : Pratt Hugo Scenarist : Pratt Hugo Uitgeverij : Panda

Uitgeverij Casterman is bezig eens goed in haar verleden te kijken. In de jaren 1970 en 1980 was iedereen het erover eens dat Casterman de voortrekker was van de auteursstrip. De collectie Wordt Vervolgd Romans bracht vele vernieuwende stripmakers… (nieuw tab)

De Woestijnschorpioenen

Strips van:

Tekenaar: Pratt Hugo Scenarist: Platteau Didier, Pratt Hugo Uitgever : Casterman

1941. De woestijnoorlog rommelt in al zijn hevigheid. Ergens in die stofferige leegheid rijdt een Italiaans pantserwagentje dwars door alle linies heen. Aan boord een Joodse spaghettivreter, twee Indo – chinese Fransozen, de Ethiopische castreerster Ghula en natuurlijk… (nieuw tab)

El Gaucho

Strips van:

Tekenaar: Manara Milo Scenarist: Pratt Hugo Uitgeverij: Casterman

Dit stripverhaal voor volwassenen is ontstaan in samenwerking: Hugo Pratt verzorgde de tekst, Milo Manara de illustraties. Pratts band met Argentini en zijn historische interesse zorgden voor een interessante enscenering. Het gaat om een poging van de Engelsen om tijdens de Napoleontische… (nieuw tab)

Ernie Pike

Strips van:

Tekenaar: Pratt Hugo Scenarist: Oesterheld Héctor Uitgever : Casterman

Ernie Pike, correspondent voor de allergrootste kranten, brengt verslag uit over de Tweede Wereldoorlog. Van de Stille Oceaan reist hij tot Europa, langs Noord – Afrika en de Atlantische Oceaan. Hij bericht over de wrede gevechten, de levensomstandigheden van de… (nieuw tab)

Indian Summer

Strips van:

Tekenaar: Manara Milo Scenarist: Pratt Hugo Uitgever : Casterman

Indian Summer – 01 – Phyllis

(nieuw tab)

Lees verder »

Losstaande Albums Van Hugo Pratt

Strips van:

Tekenaar: Pratt Hugo Scenarist: Pratt Hugo Uitgever : Dargaud, Loempia, Casterman

Albums

Losstaande Albums Van Hugo Pratt – 09 – De Macumba Van Gringo Losstaande Albums… (nieuw tab)

Lees verder »

Onder Een Verre Hemel

Strips van:

Tekenaar: Pratt Hugo Scenarist: Pratt Hugo Uitgeverij: Casterman

Realistisch stripverhaal, tekeningen in kleur, teksten in balloons. Ethiopië, 1940. Twee bevriende piloten, een Italiaan en een Zuid-Afrikaan, worden door het uitbreken van de oorlog plotseling vijanden van elkaar. De loop van de gebeurtenisen bepaalt, dat de Italiaanse tweedekker door de Zuid-Afrikaanse… (nieuw tab)

Saint-Exupery

Strips van:

Tekenaar: Pratt Hugo Scenarist: Pratt Hugo Uitgever: Casterman

Saint-Exupery – 01 – De Laatste Vlucht

(nieuw tab)

Lees verder »


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.