Tag archief: Pécau Jean-Pierre

Arcana

Strips van:

Tekenaar: Campoy Frédéric, Pignault Roland Scenarist: Pécau Jean – Pierre Uitgever : Silvester

In De Verborgen Geschiedens 22: De Koning van de Wereld zagen we een gemaskerde persoon een tank en een stuk van het wegdek opensnijden met niets meer dan een magische speelkaart. Krachtig wapen precies, maar ons… (nieuw tab)

De Verborgen Geschiedenis

Strips van:

Tekenaar: Blanchard Fred, Kordey Igor, Manchu Philippe, Roux Etienne le, Vatine Olivier Scenarist: Pécau Jean – Pierre Uitgever : Silvester

Eindelijk, ze zijn er. In het stijlvolle zwart ontwijkt een Egyptische boogschutter je loensende blik. Vlammend door een lokale vernis lees je: Genesis, boek 1 van De Verborgen… (nieuw tab)

Lees verder »

Empire

Strips van:

Tekenaar: Kordey Igor Scenarist: Pécau Jean – Pierre Uitgever : Silvester

Charles Nodier een Franse speciale agent met een grote liefde voor de wetenschap gaat samen met cavalerie – officier en oorlogsheld Sint Elmo op pad om de identiteit van een geheimzinnige Engelse generaal te achterhalen die Napoleon… (nieuw tab)

Lees verder »

Frontlinies

Strips van:

Tekenaar: Bouchet Philippe, Brada, Loyvet Pierre Scenarist: Pécau Jean-Pierre Uitgeverij: Daedalus

Uit ons uitgebreid 14-18-overzicht blijkt duidelijk dat heel wat stripauteurs op de oorlogskar gesprongen zijn. Aan de ene kant vinden we het niet erg dat die gruwelijke periode regelmatig onder de aandacht gebracht wordt, aan de andere kant… (nieuw tab)

Keltos

Strips van:

Tekenaar: Kordey Igor Scenarist: Pécau Jean-Pierre Uitgever : Silvester

Keltos – 01 – Raaf Van De Slagvelden

(nieuw tab)

Lees verder »

Machtsspel

Strips van:

Tekenaar: Pilipovic Léo Scenarist: Pécau Jean – Pierre Uitgever : Silvester

1945. Frankrijk en Groot – Brittannie hebben sinds 4 jaar de oorlog gewonnen. De Tweede Wereldoorlog is afgesloten met de overwinning van de geallieerden, maar in het oosten gaat het conflict tussen Duitsland en Sovjet Rusland verder.… (nieuw tab)

Lees verder »

Major Arcanum

Strips van:

Tekenaar: Jacob Damien Scenarist: Pécau Jean – Pierre Uitgever : Silvester

In Major Arcanum trekt de jonge, speelse, schavuiterige Pandora op met Chance, ex – marinier en ex – beroepsgokker. De setting is eind jaren 1950, begin jaren 1960. Pandora is gegeerd door de stichting Vane die gebruikmaakt van… (nieuw tab)

Man van het Jaar

Strips van:

Tekenaar: Blanchard Fred, Bouchet Philippe, Esnard-Lascombe Fabien Scenarist: Duval Fred, Pécau Jean-Pierre Uitgever: Daedalus

Man van het Jaar is een nieuwe conceptserie waarbij de afgeronde verhalen per album telkens het werk zijn van andere auteurs. Deze keer geen alternatieve of uchronistische herschrijvingen van de geschiedenis, maar wel in de… (nieuw tab)

Nash

Strips van:

Tekenaar: Rueda J.M.M., Tessier Sébastien Scenarist: Pécau Jean – Pierre Uitgever : Talent

Albums

Nash – 01 – Ochtendster Nash – 02 – Ten Oosten… (nieuw tab)

Lees verder »

USA Über Alles

Strips van:

Tekenaar: Grinnell Roy, Vicanovic-Maza Milorad Scenarist: Blanchard Fred, Pécau Jean-Pierre Uitgeverij: Daedalus

In deze Trump-tijden spreekt een titel als USA über Alles ons wel aan (niettegenstaande de Franse versie in tempore non suspecto verscheen). Zeker met het trio Jean-Pierre Pécau, Fred Blanchard (De Verborgen Geschiedenis, UUR U) en Maza… (nieuw tab)

Uur U

Strips van:

Tekenaar: Blanchard Fred, Buchet Philippe, Manchu Philippe Scenarist: Blanchard Fred, Duval Fred, Pécau Jean – Pierre Uitgever : Silvester

Uur U is een conceptreeks die ons meeneemt in de recente geschiedenis. In tegenstelling tot historische strips gaat men er hier van uit dat er in de loop der tijd… (nieuw tab)

Wonderball

Strips van:

Tekenaar: Wilson Colin Scenarist: Blanchard Fred, Duval Fred, Pécau Jean-Pierre Uitgeverij: Silvester

Wonderball is een nieuwe reeks van het scenaristenduo Jean-Pierre Pécau (De Verborgen Geschiedenis) en Fred Duval. Samen schrijven ze de conceptreeks UUR U en brachten het eerste deel van De Man van het Jaar tot een heel… (nieuw tab)

Zentak

Strips van:

Tekenaar: Deffieux Olivier Scenarist: Pécau Jean – Pierre Uitgever : Arboris

Albums

Zentak – 01 – Het Pad Van De Argonauten Zentak – 02 – De… (nieuw tab)

Lees verder »


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.