Tag archief: Ordas Patrice

Ambulance 13

Strips van:

Tekenaar: Mounier Alain Scenarist: Cothias Patrick, Ordas Patrice Uitgever : Saga

Dokter Louis-Charles Bouteloup is de kersverse luitenant bij het 13e ambulanciers. Hij zal er de hooggeachte, maar veel te snel gesneuvelde luitenant Jaquin vervangen. Veel tijd om aan zijn nieuwe commande te accomoderen krijgt Louis echter niet. De… (nieuw tab)

De Rafale

Strips van:

Tekenaar: Devos Winoc Scenarist: Cothias Patrick, Ordas Patrice Uitgever: Saga

Mieren zijn fascinerende dieren. Ze werken in groep aan een gemeenschappelijk doel en begeven zich niet zelden op één lange lijn als een trein naar dezelfde bestemming. Toch is het moeilijk te geloven dat iedere mier individueel even graag naar… (nieuw tab)

Het Oog van de Dobermanns

Strips van:

Tekenaar: Zanat Beb Scenarist: Cothias Patrick, Ordas Patrice Uitgever: Saga

In oktober 1918 werd korporaal Adolf Hitler bij het West-Vlaamse Wervik tijdens de Eerste Wereldoorlog het slachtoffer van een Britse beschieting met gasgranaten. Het aanschijn van de wereld had er vandaag helemaal anders uitgezien als hij toen niet werd gered.… (nieuw tab)

Hindenburg

Strips van:

Tekenaar: Cauquil Thierry Scenarist: Cothias Patrick, Ordas Patrice Uitgever: Arboris

De laatste jaren vormt de bekendere scenarist Patrick Cothias (De Zeven Levens van de Sperwer, Wuivende Veder) een tandem met Patrice Ordas, een voormalig muzikant (hij trad op met onder meer John Cage en Leonard Bernstein), romanschrijver, leraar, raadgever voor… (nieuw tab)

Moses Rose

Strips van:

Tekenaar: Galland Christelle Scenarist: Cothias Patrick, Ordas Patrice Uitgeverij: Arboris

De slag om de Alamo in 1836 is meermaals verfilmd en over illustere historische figuren als kolonist Davy Crockett en kolonel Jim Bowie, die in het fort verbleven, zijn talloze verhalen verspreid. Vijfduizend Mexicaanse soldaten belegerden en bestormden het fort… (nieuw tab)

S.O.S. Lusitania

Strips van:

Tekenaar: Manini Jack Scenarist: Cothias Patrick, Ordas Patrice Uitgever: Saga

Hadden we in 1912 niet het ongeval met de Titanic gekend, dan waren de perikelen met de Lusitania waarschijnlijk de geschiedenisboeken in gegaan als meest bekende scheepsramp. In 1915 waren de Verenigde Staten nog neutraal in de ‘Groote Oorlog’ en… (nieuw tab)


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.