Tag archief: Oliveira Luis Éduardo de

Aldebaran

Strips van:

Tekenaar: Oliveira Luis Éduardo de Scenarist: Giraud Jean, Oliveira Luis Éduardo de Uitgever :Dargaud

Aldebaran is een Franse vijfdelige sciencefictionstripreeks die zich afspeelt op de planeet Aldebaran. Leo stond in voor zowel het tekenwerk als scenario.

Aldebaran is een eerste cyclus van de reeks De Werelden Van Aldebaran. De tweede… (nieuw tab)

Amazonia

Strips van:

Tekenaar: Marchal Bertrand, Simon Fred Scenarist: Cauvin Marc, Jacquette Daniël, Oliveira Luis Éduardo de Uitgeverij: Dargaud

Nadat Oost- en Zuidwest-Afrika onveilig werden gemaakt door het trio Rodolphe, Léo en tekenaar Bertrand Marchal (en een aantal buitenaardse beesten en aliens) keert alvast Léo na Kenya en Namibia in hun derde gezamenlijke… (nieuw tab)

Antares

Strips van:

Tekenaar: Oliveira Luis Éduardo de Scenarist: Oliveira Luis Éduardo de Uitgever : Dargaud

Antares is een Franse sciencefictionstripreeks die zich afspeelt op de planeet Antares. Leo stond in voor zowel het tekenwerk als scenario.

Antares is de derde cyclus van De Werelden Van Aldebaran. De eerste cyclus Aldebaran, en de… (nieuw tab)

Betelgeuze

Terug Naar Aldebaran

Tekenaar: Oliveira Luis Éduardo de Scenarist: Oliveira Luis Éduardo de Uitgeverij: Dargaud

Terwijl Kim Keller het in deel 4 van Antares, de derde cyclus in De Werelden van Aldebaran, weer eens aan de stok krijgt met religieuze fanatici, mannen en vijandige fauna, verscheen tegelijkertijd de integrale bundel van de tweede cyclus,… (nieuw tab)

De Laatste Grens

Strips van:

Tekenaar: Picard Franck Scenarist: Oliveira Luis Éduardo de Uitgever: Dargaud

Deze nieuwe reeks wordt als een futuristische western aangekondigd en zoiets wekt meteen onze interesse. Zeker als we zien dat Léo tekent voor het scenario en Icar (synoniem voor Frank Picard) het tekenwerk voor zijn rekening neemt. Het duo heeft… (nieuw tab)

Dexter London

Strips van:

Tekenaar: García Sergio Scenarist: Oliveira Luis Éduardo de Uitgever : Dargaud

Nostalgische sf – avonturen in een parallel universum Uitgeverij Dargaud heeft flink wat geld gepompt in haar sciencefictionaanbod, en dat beleid begint zoete vruchten af te werpen. Na het inlijven van sf – klassebakken Marvano en Haldeman (‘Een… (nieuw tab)

Kenya

Strips van:

Tekenaar: Oliveira Luis Éduardo de Scenarist: Jacquette Daniël, Oliveira Luis Éduardo de Uitgever : Dargaud

In mei 1947 komt Katherine Austin in Kenya aan om er les te geven. Ze wordt meteen het hof gemaakt door Merlin en Fuchs, leraar Frans en Duits. Maar Katherine Austin is meer geïnteresseerd… (nieuw tab)

Mermaid Project

Strips van:

Tekenaar: Simon Fred Scenarist: Jamar Corine, Oliveira Luis Éduardo de Uitgeverij: Dargaud

Met twee delen tegelijkertijd lanceert uitgeverij Dargaud de reeks Mermaid Project in het Nederlandse taalgebied. Niks mis mee in deze moderne tijden, zo zitten we er meteen goed in.

Het verhaal speelt zich af in de nabije… (nieuw tab)

Mutations

Strips van:

Tekenaar: Simon Fred Scenarist: Jamar Corine, Oliveira Luis Éduardo de Uitgeverij: Dargaud

In de nasleep van het Mermaid Project zijn Romane en El Malik op een zijspoor beland. Ze beslissen dan maar om hun eigen detectivebureau uit de grond te stampen. Maar na een reeks aanvallen op schepen door orka’s… (nieuw tab)

Namibia

Strips van:

Tekenaar: Marchal Bertrand Scenarist: Jacquette Daniël, Oliveira Luis Éduardo de Uitgever : Dargaud

De vervolgreeks “Namibia” speelt zich af in, u raadt het al: Namibië en dat in 1947. Verschillende mensen beweren dat ze daar Nazieofficier Göring hebben zien rondkuieren. Een vreemde zaak, de man pleegde immers een tijdje… (nieuw tab)

Overlevenden

Strips van:

Tekenaar: Oliveira Luis Éduardo de Scenarist: Oliveira Luis Éduardo de Uitgever : Dargaud

Schrijver en tekenaar Léo heeft duidelijk de smaak te pakken. Met deze nieuwe serie voegt hij weer een verhaal toe aan zijn De Werelden Van Aldebaran. Die werelden omvatten al drie verhaalcyclussen: Aldebaran, Betelgeuze en het… (nieuw tab)

Terug Naar Aldebaran

Strips van:

Tekenaar: Oliveira Luis Éduardo de Scenarist: Oliveira Luis Éduardo de Uitgeverij: Dargaud

Kim keert samen met haar dochter Lynn terug naar Aldebaran. Ze beseft dat ze intussen een beroemdheid is op de planeet. Haar nieuwe opdracht als afgezante bij de mensen van een buitenaards volk brengt ook nieuwe verantwoordelijkheden met… (nieuw tab)

Trent

Strips van:

Tekenaar: Oliveira Luis Éduardo de Scenarist: Jacquette Daniël Uitgever : Dargaud

Albums

Trent – 01 – De Dode Man Trent – 02 – The Kid… (nieuw tab)

Lees verder »

Verre Werelden

Strips van:

Tekenaar: Picard Franck Scenarist: Oliveira Luis Éduardo de Uitgever : Dargaud

Léo, alias de Braziliaan Luis Eduardo de Oliveira, heeft ondanks zijn grafische beperkingen terecht een cultstatus verkregen dankzij zijn uitmuntende ‘Aldebaran’ – cyclus, waarin hij magische sciencefictionwerelden verkent vol bizarre fabeldieren. De ‘Aldebaran’ – liefhebbers hebben vast al… (nieuw tab)


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.