Tag archief: Nury Fabien

Atar Gull

Strips van:

Tekenaar: Thielleux Brüno Scenarist: Nury Fabien Uitgeverij: Dargaud

28 miljoen Afrikanen, dat is het geschatte saldo zwarten dat in de voorbije eeuwen uit het zwarte continent werd geroofd om hen als slaven te kunnen verhandelen. Amper 9,6 miljoen Afrikanen kwamen ‘gezond en wel’ aan op de plaats van bestemming.… (nieuw tab)

De Dood Van Stalin

Strips van:

Tekenaar: Robin Thierry Scenarist: Nury Fabien Uitgeverij: Dargaud

Ooit verdiepten we ons met wel heel veel interesse in Het Communistisch Manifest en Het Kapitaal van de heren Friedrich Engels en Karl Marx. Een groot aantal van hun uitgangspunten konden we wel smaken als jonge snaak, tot in de loop van… (nieuw tab)

Er Was Eens

Strips van:

Tekenaar: Vallée Sylvain Scenarist: Nury Fabien Uitgever : Standaard

IJzerhandelaar. Immigrant. Wees. Miljardair. Collaborateur. Verzetsstrijder. Een crimineel volgens sommigen, een held voor anderen… Joseph Joanovici is het allemaal, en nog veel meer. Dit is zijn verhaal… ; Met deze reeks, die in Frankrijk alom bejubeld wordt, brengt Standaard Uitgeverij een… (nieuw tab)

Katanga

(nieuw tab)

Lees verder »

Keizerin Charlotte

Strips van:

Tekenaar: Bonhomme Matthieu Scenarist: Nury Fabien Uitgeverij: Ballon Media

Charlotte van België, de dochter van koning Leopold I, wordt uitgehuwelijkt aan aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk, de jongste broer van keizer Franz Jozef. Ondanks de pracht en praal wordt het al snel duidelijk dat het geen gelukkig huwelijk wordt. Het jonge… (nieuw tab)

Legioen

Strips van:

Tekenaar: Cassaday John Scenarist: Nury Fabien Uitgever : Daedalus

Ze worden zenuwachtig. Stalingrad was een ramp. En op de andere slagvelden stokt het ook. Als de nazi’s de oorlog echt willen winnen, moeten ze het nu doen. De Duitsers hebben nochtans een krachtig, totalitair wapen in hun rangen, namelijk een… (nieuw tab)

Meester van Benson Gate

Strips van:

Tekenaar: Garreta Renaud Scenarist: Nury Fabien Uitgever : Dargaud

Historisch strip, spelend in de Verenigde Staten aan het begin van de twintigste eeuw. Vader Benson, een industrieel zonder scrupules, maar met veel macht, heeft twee zonen: Calder en Richard. Calder werkt voor zijn vader, maar heeft een slecht karakter, waardoor… (nieuw tab)

Necromancy

Strips van:

Tekenaar: Manini Jack Scenarist: Nury Fabien Uitgever : Dargaud

In het eerste deel van dit tweeluik, dat speelt tijdens de Amerikaanse drooglegging, maakten we kennis met gangsterbaas Devries. Hij kan niet goed opschieten met zijn zoon Jeff, die zich miskend voelt. Jeff blijkt te experimenteren met occulte magie en… (nieuw tab)

Silas Corey

Strips van:

Tekenaar: Alary Pierre Scenarist: Nury Fabien Uitgever: Ballon Media

Silas is een voormalig reporter die nu aan de bak komt als detective, schurk, spion, moordenaar, held of hoe het hem uitkomt. Hij wordt door Georges Clemencau (de oppositieleider die de regering Caillaux in het oorlogsjaar 1917 wil doen vallen) aangeworven… (nieuw tab)

Tyler Cross

Strips van:

Tekenaar: Thielleux Brüno Scenarist: Nury Fabien Uitgever: Dargaud

Er zijn van die momenten dat je gewoon weet dat je een prachtige strip gaat lezen. Je voelt het, je ruikt het, je ziet het. Toen we Tyler Cross zagen liggen in onze stripspeciaalzaak, wisten we het onmiddellijk. Dit was het.

Een… (nieuw tab)

W.E.S.T

Strips van:

Tekenaar: Rossi Christian Scenarist: Dorison Xavier, Nury Fabien Uitgever : Dargaud

Albums

W.E.S.T – 01 – De Val Van Babylone W.E.S.T – 02 – Century Club… (nieuw tab)

Lees verder »

Zo Maak Je Fortuin In Juni 1940

Strips van:

Tekenaar: Astier Laurent Scenarist: Dorison Xavier, Nury Fabien, Siniac Pierre Uitgeverij: Casterman

1940: de Franse nationale bank maakt zich op om de laatste voorraad goud naar het buitenland te verschepen. Dat is echter buiten de bende van Propp en Sambio gerekend. Samen met hun kompanen slagen ze er — na… (nieuw tab)

Zoon Van De Zon

Strips van:

Tekenaar: Henninot Eric Scenarist: Chaney John Griffith, Nury Fabien Uitgeverij: Dargaud

De cover van dit verhaal naar de novelles van Jack London verraadt het al: een dromerige held, een zeilschip, de verre einder,… De held is David Grief, schatrijk dankzij het verbouwen van rubber, cacao en kopra (gedroogde kokos) in… (nieuw tab)


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.