Tag archief: Moore Alan

Absolute Watchmen

Strips van:

Tekenaar: Gibbons Dave Scenarist: Gibbons Dave, Moore Alan Uitgeverij: RW

Weinig strips krijgen van ons de beoordeling “geniaal”. Dat is omdat woorden als “geniaal” en “fantastisch” zeer onderhevig zijn aan devaluatie. Iets wat men in de muziekpers nog niet altijd begrepen heeft. “Zwijg me van de laatste kutgroep uit Engeland”,… (nieuw tab)

Batman (RW)

Strips van:

Tekenaar: Frank Gary, Bolland Brian, Bermejo Lee, Gray Mick, Mazzucchelli David, Ha Gene Scenarist: Johns Geoff, Moore Alan, Azzarello Brian, Miller Frank, Jones Gerard Uitgever : RW

Batman: Earth One was na Superman: Earth One de tweede graphic novel van uitgeverij DC die zich afspeelt in de alternatieve dimensie… (nieuw tab)

Batman The Killing Joke

Strips van:

Tekenaar: Bolland Brian Scenarist: Moore Alan Uitgeverij: Baldakijn

The Joker is Batmans bekendste vijand. Voor wie hem niet kent: wit gezicht, verwrongen en bloedrode mond, groen haar, psychopaat, slag van de molen. Al van in 1940, in het eerste nummer van Batmans officiële reeks, maakt deze nare nar het leven… (nieuw tab)

De Spiralen Kooi

Strips van:

Tekenaar: Davison Al Scenarist: Davison Al, Moore Alan, Talbot Bryan Uitgeverij: Sherpa

Autobiografieën zijn tegenwoordig niet meer weg te denken in de stripwereld. Betiteld als graphic novel vertrouwt menig auteur zijn zielenroerselen of problematische seksleven aan het papier toe. Soms geromantiseerd, maar soms ook een bijna letterlijke weergave van… (nieuw tab)

From Hell

Strips van:

Tekenaar: Barry John, Campbell Eddie, Mullins Pete, Post April, Stamatiadis Steve Scenarist: Moore Alan Uitgever : De Vliegende Hollander

Elk natie heeft zijn mysteries waar jaren na datum nog steeds publicaties aan worden gewijd. Wij hebben de diefstal van De Rechtvaardige Rechters en De Bende van Nijvel, Engeland heeft… (nieuw tab)

V Voor Vendetta

Strips van:

Tekenaar: Lloyd David Scenarist: Moore Alan Uitgeverij: De Vliegende Hollander

In de jaren 1980 borrelde bij Alan Moore het idee voor een futuristisch verhaal dat zich zou afspelen in Engeland en zich moest onderscheiden van al het Amerikaanse superheldengeweld. Met tekenaar David Lloyd deelde hij een sombere toekomstvisie. In dat… (nieuw tab)

Watchmen

Strips van:

Tekenaar: Gibbons Dave Scenarist: Moore Alan Uitgever : Baldakijn

Watchmen is een twaalfdelige comicserie (1986/1987), geschreven door de Brit Alan Moore en getekend door Dave Gibbons. De serie wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke publicaties binnen het medium.

Wat de serie destijds zo apart maakte, was dat… (nieuw tab)

Lees verder »


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.