Tag archief: Mangin Valérie

Alex Senator

Strips van:

Tekenaar: Démarez Thierry Scenarist: Mangin Valérie Uitgever : Casterman

Er is leven na de dood, dat weten we nu wel zeker! Nooit hadden we gedacht dat grootmeester Jacques Martin zich na de minder positieve respons op zijn geesteskind Alex echt letterlijk in zijn graf zou omdraaien… of toch tenminste vanuit… (nieuw tab)

De Gesel Gods

Strips van:

Tekenaar: Gàjic Aleksa Scenarist: Mangin Valérie Uitgever : Blitz, Talent

Mooi en zorgvuldig uitgegeven strip over een strijd tussen de Hunnen en Romeinen in het jaar 4305 na Christus. In kleine tekeningen, die beter tot hun recht zouden komen op groter formaat, vol details en in allerlei sfeervolle inkleuringen… (nieuw tab)

De Laatste Trojaan

Strips van:

Tekenaar: Démarez Thierry Scenarist: Mangin Valérie Uitgever : Blitz, Talent

Als je ooit de eerste twee delen had gekocht in het Nederlands dan was de teleurstelling, voor diegenen die deze reeks leuk vonden, groot toen Blitz/Talent (we gaan hier niet meer over uitweiden) er de brui aangaf. Het heeft… (nieuw tab)

De Roofdierenclub

Strips van:

Tekenaar: Dupré Steven Scenarist: Mangin Valérie Uitgeverij: Casterman

Kijk eens! Ja, kijk eens goed! Kijk naar de rechterbovenhoek van pagina 3! Heb je het gezien? Daar, aan de rand van die overzichtsscène? De intrieste blik van dat eenzame meisje? Daaraan herken je een vintage Steven Dupré. Waar andere tekenaars een… (nieuw tab)

Drakko

Strips van:

Tekenaar: Gàjic Aleksa Scenarist: Mangin Valérie Uitgeverij: Daedalus

De Gesel Gods betekende de eerste samenwerking tussen de Française Valérie Mangin en Serviër Aleksa Gajic. Dark Dragon Books bundelde in 2011 nog de complete reeks in de Graphic Novel Collection. Bij Daedalus komt nu hun nieuwste samenwerking in vertaling: Drakko, met… (nieuw tab)

Drie Christussen

Strips van:

Tekenaar: Bajram Denis, Neaud Fabrice Scenarist: Mangin Valérie Uitgeverij: Daedalus

De week voor Pasen, 1353. Beeldhouwer Luc komt aan in Lirey waar hij de laatste hand zal leggen aan de ornamenten voor een pas gebouwde kerk. Omwille van de feestelijkheden rond Pasen zullen ook de opdrachtgevers, de heer van Charny… (nieuw tab)

KGB

Strips van:

Tekenaar: Kerfride Malo Scenarist: Mangin Valérie Uitgever : Bee Dee

In 1961 schort er wat aan de bouw van het Congrespaleis. Er is sprake van demonen en stromend bloed op de bodem van een bouwput. Kameraad Brezjnev voelt de architect aan de tand en moet niet veel weten van… (nieuw tab)

Klein Mirakel

Strips van:

Tekenaar: Goelen Werner Scenarist: Mangin Valérie Uitgever : Blitz, Talent

Om je hoofd bij te verliezen

Het was wel weer geen witte kerst dit jaar, maar er lag zowaar een nieuwe strip van Griffo onder de kerstboom. En zeg nu zelf: dat maakt veel goed. De cover is in… (nieuw tab)

Lees verder »

Luxley

Strips van:

Tekenaar: Ruizgé Francisco Scenarist: Mangin Valérie Uitgever : Bee Dee

1191: Het ondenkbare geschiedt. Een invasiemacht van Maya’s, Inca’s en Azteken steekt de oceaan over. Ze profiteren van de afwezigheid van de Christelijke vorsten die in het Heilige Land op kruistocht zijn. In zes maanden tijd zijn Engeland en… (nieuw tab)

Spiegelingen

Strips van:

Tekenaar: Bajram Denis Scenarist: Mangin Valérie Uitgever: Dupuis

Honoré de Balzac heeft op zijn 32ste de hele wereld voor zich. De romans van de schrijver slaan eindelijk aan bij het Parijse volk. Zijn verhalen worden zelfs voorgepubliceerd in de Revue de Paris. Nu kan hij zich ongegeneerd gedragen als een… (nieuw tab)


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.