Tag archief: Lupano Wilfrid

Alim de Leerlooier

Strips van:

Tekenaar: Augustin Virginie Scenarist: Lupano Wilfrid Uitgever : Silvester

Alim heeft een nederig beroep. Hij is leerlooier, hij behoort tot geen enkele kaste. Hij is eigenlijk helemaal niets. Op de avond dat de feesten beginnen in Bramhalem moet hij een enorme roofvis van het strand halen. In de ingewanden… (nieuw tab)

Azimut

Strips van:

Tekenaar: Andreae Jean – Baptiste Scenarist: Lupano Wilfrid Uitgever : Daedalus

537 dagen. 573 ellendige dagen. Graaf Quentin de la Pérue en zijn bemanning zijn uitgeput. Hun schip zwalpt al die tijd rond op de oneindige oceaan. Eten. Eten. Dat is alles waar ze aan denken. De matrozen staan elkaar… (nieuw tab)

De Engelsman Die Niet Van Vuurwapens Houdt

Strips van:

Tekenaar: Salomone Paul Scenarist: Lupano Wilfrid Uitgever: Silvester

Eind negentiende eeuw, Arizona, een tijdperk en een Amerikaanse staat waar nog welig de wet van het vuurwapen knalt. De keurige Engelsman Byron Peck heeft dandymaniertjes en ratelt aan één stuk door. Zijn zwijgzame metgezel Knut Hoggaard, een bonkige Deen met een… (nieuw tab)

Het Rechte Pad

Strips van:

Tekenaar: Tanco Morgann Scenarist: Lupano Wilfrid Uitgeverij: Silvester

Met Krasse Knarren heeft scenarist Wilfrid Lupano zijn grootste hit te pakken. Maar wij kennen hem al langer van de heerlijk absurdistische fantasyreeks Azimut, de komische western De Engelsman die niet van Vuurwapens Houdt en het goed begonnen Alim de Leerlooier. Met… (nieuw tab)

Krasse Knarren

Strips van:

Tekenaar: Cauuet Paul Scenarist: Lupano Wilfrid Uitgever: Dargaud

Nu de dagen weer serieus beginnen te lengen, komen ze uit hun spelonken gekropen. De winterslaap in Benidorm is achter de rug, de ketting van de elektrische fiets loopt weer gesmeerd en de zomercollectie Okra-fluovestjes is net aangekomen in het lokale parochiecentrum.… (nieuw tab)

Moordenaar Op Maat

Strips van:

Tekenaar: Corboz Yannick Scenarist: Lupano Wilfrid Uitgeverij: Silvester

In de eightiesfilm Trading Places, met Eddie Murphy en Dan Aykroyd, betwisten twee rijkaards dat de klasse van een mens in hem zit of de omstandigheden hem integendeel zover brachten. Ze gaan een weddenschap aan en verdoemen een beurshandelaar, iemand van… (nieuw tab)


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.