Tag archief: Legendre Marc

Amoras

Strips van:

Tekenaar: Cambré Charel Scenarist: Legendre Marc Uitgever : Standaard

In alle stilte werd het verwekt in Antwerpen. Men polste even, keek wat links, keek wat rechts, en ja, na wat aarzelen besloot de directie ervoor te gaan. Voor het volle pond dan nog! Er waren serieuze risico’s aan verbonden. Zou… (nieuw tab)

Asem

Strips van:

Tekenaar: Rouffa Marcel Scenarist: Legendre Marc Uitgeverij: Oogachtend

Een Duits gezinnetje komt zich in het Franse kuststadje Ballot-sur-Mer vestigen in een hotelletje dat zich prima leent tot het spotten van vogels. Daar is niets fouts aan, maar enkele plaatselijke jongeren verwelkomen de Duitsers met de nazigroet. De toon is… (nieuw tab)

Ayak & Por

Strips van:

Tekenaar: Steen Wilbert van der Scenarist: Legendre Marc Uitgeverij: Strip2000

Albums

Ayak & Por – 01 – Een Mottige Theepot Ayak & Por – 02 – De… (nieuw tab)

Lees verder »

Biebel

Strips van:

Tekenaar : Legendre Marc Scenarist : Legendre Marc Uitgeverij : Standaard

Biebel… Ooit, lang geleden, in de zomer van 1987, was het door deze reeks dat we beseften dat het striplandschap uit meer bestond dan alleen maar Suske en Wiske, Jommeke, De Rode Ridder en andere Vlaamse kassuccessen. Het verhaal… (nieuw tab)

Camping Paraiso

Strips van:

Tekenaar: Rouffa Marcel Scenarist: Legendre Marc Uitgeverij: Gorilla

Dylan. Een man in een verlaten camping. Ergens in het noorden van Canada. Plichtsbewust sorteert hij de binnenkomende post voor de bezoekers die wel zullen komen. Als de dooi valt. Als hij al valt.

Diane. Een jongedame komt de camping opgereden.… (nieuw tab)

De Kiekeboes Familiestripboek

Strips van:

Tekenaar: Dewulf Rik, Dupanloup Luc, Legendre Marc, Liégeois Philippe, Linthout Willy, Merhottein Rob, Neels Mar, Roba Jean Scenarist: Dupanloup Lu, Groot Bob de, Legendre Mar, Linthout Willy, Merhottein Rob, Neels Marc, Roba Jean, Servranckx Urbain Uitgeverij: Standaard

(nieuw tab)

Lees verder »

De Kronieken Van Amoras

Strips van:

Tekenaar: Cambré Charel Scenarist: Legendre Marc Uitgeverij: Standaard

“Is het nu werkelijk afgelopen?” was een vraag die op de lippen van menig Amoras-lezer brandde na het lezen van het laatste album. Er zou vast wel een tweede cyclus komen, was een conclusie die gemaakt werd om dat fatalistische einde… (nieuw tab)

De Strip van 7

Strips van:

Tekenaar: Biddeloo Karel, Geerts Paul, Leemans Hec, Legendre Marc, Linthout Willy, Merhottein Robert, Neels Marc, Stallaert Dirk, Vandersteen Willy Scenarist: Biddeloo Karel, Geerts Paul, Leemans Hec, Legendre Marc, Linthout Willy, Merhottein Robert, Neels Marc, Servranckx Urbain Uitgever : Standaard

De Strip Van 7 – 01 – Het Geheim Van… (nieuw tab)

Emma, Nu Ik Toch Hier Ben

Strips van:

Tekenaar: Goethem Mila Van Scenarist: Legendre Marc Uitgeverij: Tejo

Emma — Nu Ik Hier Toch Ben – 01 – Emma — Nu Ik Hier Toch Ben

(nieuw tab)

Lees verder »

Finisterre

Strips van:

Tekenaar: Legendre Marc Scenarist: Legendre Marc Uitgeverij: Atlas

Na enkele jaren relatieve stilte, is Marc Legendre terug in stripland. “Kannoneuh!”, zou Biebel roepen, maar wie dat denkt, komt bedrogen uit. De enige kanonnen die in dit verhaal de dienst uitmaken, zijn de mortieren van de Joegoslavische burgeroorlog. Na het lichtere… (nieuw tab)

Misschien Nooit Ooit

Strips van:

Tekenaar: Spaey Kristof Scenarist: Legendre Marc Uitgever : KSbooks, Vlaamse Onafhankelijke Stripgilde

Egon Angleton is een jonge antiekhandelaar. Hij leert Laura Dupin kennen en sleurt haar mee in een passionele verhouding met kwalijke gevolgen. Ieder album wordt verteld vanuit het perspectief van één van de hoofdpersonages, we kruipen in… (nieuw tab)

Robbedoes Special

Strips van:

Tekenaar: Cambré Charel Scenarist: Legendre Marc Uitgeverij: Dupuis

Krijg nou tieten! Eerst kreeg Wiske borstjes en nu wordt Kwabbernoot een vrouw! Straks gaan Kuifje en Haddock nog trouwen! Deze recensie is nog maar drie zinnen ver en al drie uitroeptekens waard! Nee, vier. De allereerste Vlaamse Robbedoes is ook een… (nieuw tab)

Sam

Strips van:

Tekenaar: Bosschaert Jan Scenarist: Legendre Marc Uitgever : Standaard

Sam is een Belgische stripreeks getekend door het tekenaarsduo Jan Bosschaert en Marc Legendre. De albums worden uitgegeven door de Standaard Uitgeverij. De eerste strip kwam in 1990 uit.

(nieuw tab)

Lees verder »

Verder

Strips van:

Tekenaar: Legendre Marc Scenarist: Legendre Marc Uitgever: Atlas

‘Verder’ is een goede titel voor dit nieuwe boek van Marc Legendre. Met zijn vorige boek Finisterre (2005) verraste deze tekenaar van de kinderstrip Biebel vriend en vijand. ‘Finisterre’ was een grimmige, kunstzinnig vormgegeven strip en met ‘Verder’ blijft hij op die… (nieuw tab)

Wachten Op Een Eiland

Strips van:

Tekenaar: Legendre Marc Scenarist: Legendre Marc Uitgever: Atlas

Wachten Op Een Eiland – 01 – Wachten Op Een Eiland

(nieuw tab)

Lees verder »


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.