Tag archief: Jodorowsky Alejandro

Aliot

Strips van:

Tekenaar: Fuente Victor de la Scenarist: Jodorowsky Alejandro Uitgever : Dargaud

Aliot – 01 – Het Kind Der Duisternis

(nieuw tab)

Lees verder »

Borgia

Strips van:

Tekenaar : Manara Milo Scenarist : Jodorowsky Alejandro Uitgeverij : Sombrero

Borgia is het eerste deel van een nieuwe reeks door Manara en Jodorowsky. De basis van het verhaal is de historie van de familie Borgia, die in de 15de en 16de eeuw de pauselijke en een groot deel van… (nieuw tab)

Bouncer

Strips van:

Tekenaar : Boucq François Scenarist : Jodorowsky Alejandro Uitgeverij : Canal BD Editions

Aunty Lola, de bekendste en beste hoer van de Far West, heeft een oogje op Charles Goodnight, eigenaar van de mijnen. Maar Charles ziet meer in Marie Gilbert, een beeldschone actrice. Marie wil echter het oog van… (nieuw tab)

De Avonturen van Alef Thau

Strips van:

Tekenaar: Dombre Arnaud Scenarist: Jodorowsky Alejandro Uitgever : Sherpa

Alejandro Jodorowsky, dat is pathos en theatraliteit, familiedrama en ondoorgrondelijk diepe liefde, Griekse tragedie en Shakespeare, en verminking. Veel van dat, en ook nog wel meer, is geworteld in zowat al zijn epossen. In het fantasy – en sf –… (nieuw tab)

De Blanke Lama

Strips van:

Tekenaar: Bessis Georges Scenarist: Jodorowsky Alejandro Uitgever : Arboris

De kleine Gabriel is een blank jongetje dat in Tibet opgroeit en in het Lama – klooster wil intreden. Na zware beproevingen bemerkt hij dat de monniken door en door verdorven zijn en alles doen wat de religie hun verbiedt.… (nieuw tab)

De Metabaronnen

Strips van:

Tekenaar: Charest Travis, Janjetov Zoran Scenarist: Jodorowsky Alejandro Uitgever : Arboris

De Metabaron is een bij – peronage uit “De Incal” van Alejandro Jodorowsky en Moebius. Later besliste Jodorowsky om een reeks over deze super krijger te gaan schrijven en daarvoor riep hij de hulp in van tekenaar Juan… (nieuw tab)

De Ridders Van Heliopolis

Strips van:

Tekenaar: Petiqueux Jérémy Scenarist: Jodorowsky Alejandro Uitgeverij: Ballon Media

Ons alchemistenhart (en op gemakkelijk geld beluste hart) klopte sneller dan ooit tevoren. Eindelijk een stripreeks in vier delen die ons via de vier gekende fasen zou leiden naar de steen der wijzen. Onze distilleerkolf staat al klaar.

We starten alvast… (nieuw tab)

De Technovaders

Strips van:

Tekenaar: Beltran Fred, Janjetov Zoran Scenarist: Jodorowsky Alejandro Uitgever : Arboris

Het was de bedoeling dat de mooie Panepha het orakel van het keizerlijk huis zou worden, maar als ze verkracht wordt door ruimtepiraat Oulrij de Rode besluit ze haar verdere leven te wijden aan het nemen van wraak.… (nieuw tab)

De Verschrikkelijke Paus

Strips van:

Tekenaar: Caneschi Theo Scenarist: Jodorowsky Alejandro Uitgever : Daedalus

De Gemene Paus, De Brutale Paus, De Geniepige Paus of De Corrupte Paus hadden ook gekund, maar De Verschrikkelijke Paus dekt beter de lading. We hebben nog maar zelden zo’n schavuiterig sujet meegemaakt als hoofdpersonage van een strip. In het begin… (nieuw tab)

De Zonen Van El Topo

Strips van:

Tekenaar: Ladrönn José Omar Scenarist: Jodorowsky Alejandro Uitgeverij: Ballon Media

El Topo is een obscure, geweldadige westernfilm uit 1970. De cowboy van dienst, El Topo dus, wil God worden, en moet samen met de jonge vrouw Mara de vier grootmeesters van de woestijn verslaan. Om zijn doel te bereiken, laat… (nieuw tab)

Diosamante

Strips van:

Tekenaar: Gal Jean – Claude Scenarist: Jodorowsky Alejandro Uitgever : Arboris

Op technisch gebied is Jean – Claude Gal, van wie Sherpa zijn eerdere verhalen in een luxejasje uitgaf, een van de beste realistische tekenaars die Frankrijk voortbracht. De tekenleraar sprak op een dag Alejandro Jodorowsky aan om voor… (nieuw tab)

Final Incal

Strips van:

Tekenaar: Ladrönn José Omar Scenarist: Jodorowsky Alejandro Uitgever : Daedalus

Ook in deze vervolcyclus op de sf – klassieker De Incal start het verhaal met een een in de diepte stortende John Difool. Hij wordt opgevangen door een ruimtetuigje met robosmerissen in. Ze hebben niet het beste met hem… (nieuw tab)

Hannibal Vijf

Strips van:

Tekenaar: Bessis Georges Scenarist: Jodorowsky Alejandro Uitgever: Big Balloon

Hannibal Vijf – 01 – De Liefde Van Doenja

(nieuw tab)

Lees verder »

Het Gekroonde Hart

Strips van:

Tekenaar: Giraud Jean Scenarist: Jodorowsky Alejandro Uitgever : Oog & Blik

Bundeling van ‘De zottin van de Sacre-Coeur’ , ‘De val van het ongerijmde’ en ‘De dwaas van de Sorbonne’ . Jodorowski en Moebius, scheppers van onder meer de Incal, halen hier in deze strip alles uit de kast:… (nieuw tab)

John Difool

Strips van:

Tekenaar: Giraud Jean Scenarist: Jodorowsky Alejandro Uitgever : Oberon

John Difool is een luie, soms wat laffe privédetective die door het toeval de incal van het licht in handen krijgt. Hij wil zich liefst van het ding ontdoen, maar geraakt tegen wil en dank verwikkeld in een strijd om… (nieuw tab)


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.