Tag archief: Hislaire Bernard

3 Maagden

Strips van:

Tekenaar: Boccar, Jean – Louis Scenarist: Herman Paul, Hislaire Bernard (Yslaire Sylaire) Uitgever : Glénat

Uitgever van Glénat Paul Herman is de man achter de Carré – boeken, die met name in Frankrijk in een korte tijdsspanne een geloofwaardige status meekregen. Nog voor Talent die reeks bij ons introduceerde… (nieuw tab)

Bruxelles

Strips van:

Tekenaar: Avril François, Berthet Philippe, Bravo Emile, Colin Renaud, Crécy Nicolas De, Geerts André, Goblet, Dominique, Goerg Sacha, Götting Jean-Claude, Hasselt Thierry Van, Hislaire Bernard, Juillard André, Lejonc Régis, Loustal Jacques De, Manche Cédric, Mathy Vincent, Merveille David, Moor Johan de, Schuiten François, Vermeulen Eddy Scenarist: Bellefroid Thierry Uitgever… (nieuw tab)

De Hemel Boven Het Louvre

Strips van:

Tekenaar: Hislaire Bernard Scenarist: Carrière Jean-Claude, Hislaire Bernard Uitgeverij: Zet.El

Enkele jaren terug kregen vier stripauteurs van het Louvre vrij spel om een strip te maken in, op, rond en over het Parijse museum en haar werken. Nicolas de Crécy (van het al vertaalde IJstijd), Marc-Antoine Mathieu en Eric… (nieuw tab)

De Oorlog Van De Sambers

Strips van:

Tekenaar: Boidin Marc – Antoine Scenarist: Hislaire Bernard Uitgever : Futuropolis, Glénat

Het was een mooi plaatje. De aanwezigen genoten, zopen en zongen. Het huwelijk van Iris en Hugo, de jongste Samber, mocht er zijn. Verloren in het feestgewoel bleef Hugo tobben. Ondanks de rabiate liefde van zijn prille… (nieuw tab)

Samber

Strips van:

Tekenaar: Hislaire Bernard Scenarist: Pennetier Yannick Le Uitgever : Glénat

Samber is een stripreeks van de auteur Bernard Hislaire, die de reeks tekent als “Yslaire”. De reeks speelt zich af in de 19e eeuw. Hoofdtonen van de albums zijn rood en zwart, wat een verwijzing is naar de roman… (nieuw tab)

XXe Ciel.com

Strips van:

Tekenaar: Hislaire Bernard Scenarist: Hislaire Bernard Uitgever : Blitz, Talent

Yslaire, pseudoniem van Bernard Hislaire (Brussel, 11 januari 1957) is een Belgische striptekenaar, vooral bekend om zijn reeks Frommeltje en Viola en Samber. Hij maakte deel uit van de Mazdabende, een atelier met 3 tekenaars boven een Mazda garage… (nieuw tab)


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.