Tag archief: Gloris Thierry

Aspis, Detectives Van Het Ongewone

Strips van:

Tekenaar: Lamontagne Jacques Scenarist: Gloris Thierry Uitgever : Daedalus

Parijs, negentiende eeuw. Een medium wordt vermoord na het aanroepen van Nostradamus, het lijk verdwijnt. De beroemde detective Auguste Dupin tracht de zaak op te lossen door observatie en deductie (een forse knipoog naar Poe’s ‘The Murders in the Rue Morgue’).… (nieuw tab)

Codex Angelicus

Strips van:

Tekenaar : Bourgouin Mickaël Scenarist : Gloris Thierry Uitgeverij : Daedalus

Historisch en esoterisch strip, dat omstreeks 1900 speelt. In Parijs heeft een seriemoordenaar voor de zeventiende keer toegeslagen! Een jonge vrouw wordt vermoord teruggevonden, met verwijderd hart, op de straatstenen van Parijs in de Belle Epoque. Maar daar blijft… (nieuw tab)

Isabelle

Strips van:

Tekenaar: Calderón Jaime Scenarist: Gloris Marie, Gloris Thierry Uitgeverij: Daedalus

Amper een maand nadat Eleonora, het eerste deel in de collectie Bloedkoninginnen al wist te bekoren, overklast deze Isabelle die goeie eerste indruk in het kwadraat. Niet alleen zijn de tekeningen van Jaime Calderón, die debuteerde met het ook… (nieuw tab)

Missi Dominici

Strips van:

Tekenaar: Dellac Benôit Scenarist: Gloris Thierry Uitgever : Glénat

De zogeheten Missi Dominici hebben tot doel heilige relieken terug te brengen naar Rome. Twee ervan, de vooral voor eigenbelang werkende jongeling Ronan Chantilly de Guivre en de oudere, maar daarom niet verstandiger Ernst Wolfram, belanden in de drukbevolkte, oud… (nieuw tab)

NSA

Strips van:

Tekenaar: Bleda Sergio Scenarist: Gloris Thierry Uitgever: Casterman

Hedendaagse actiereeksen met geheime of speciale agenten doen het altijd goed. Denk aan Alfa of Sisco. De toestand in de wereld en alle moderne technieken en communicatiemiddelen zijn steeds prima ingrediënten voor spannende verhalen en intriges. En zo ziet Casterman ruimte voor… (nieuw tab)


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.