Tag archief: Giroud Frank

Angelus

Strips van:

Tekenaar: Homs José Scenarist: Giroud Frank Uitgever: Dupuis

Clovis Chaumel is een saai burgermannetje. Vertegenwoordiger van medicijnen, strenge en onmodieuze bril, computeranalfabeet. Een zielig gebrek aan respect voor zichzelf en van zijn gezinsleden, een echtgenote en twee puberende jongens. Als bij hem ook nog eens beenmergkanker wordt vastgesteld, ziet… (nieuw tab)

Azrayen

Strips van:

Tekenaar: Lacroix Christian Scenarist: Giroud Frank Uitgever : Dupuis

Azrayen’ is een stripreeks die begonnen is in oktober 1998 met Frank Giroud als schrijver en Christian Lacroix als tekenaar.

(nieuw tab)

Lees verder »

Black Page

Strips van:

Tekenaar: Meyer Ralph Scenarist: Giroud Frank, Lapière Denis Uitgever : Blloan

Blackpage is het verhaal van Kerry Stevens een jonge journaliste die in New York woont en werkt. Om te slagen in dit harde wereldje, en om indruk te maken op haar vader, wil ze de geheime identiteit… (nieuw tab)

Lees verder »

De Advocaat

Strips van:

Tekenaar: Volante Frédéric Scenarist: Galandon Laurent, Giroud Frank Uitgeverij: Lombard

Midden augustus floot de Orde van Vlaamse Balies enkele van ’s lands topadvocaten terug en noemde hen media-advocaten die zich te veel in de media zouden profileren en aandacht zouden nastreven. Is dat laatste vreemd? Je hoeft immers geen… (nieuw tab)

De Blauwe Verten

Strips van:

Tekenaar: Brahy Luc Scenarist: Giroud Frank Uitgever : Daedalus

Een vliegtuigstrip met tekeningen van Luc Brahy in kleur en teksten van Frank Giroud in balloons, het eerste deel van de nieuwe serie ‘De blauwe verten’. Het is een geromantiseerd verhaal over de begintijd van de luchtvaart in Frankrijk. Het… (nieuw tab)

De Erfgenaam

Strips van:

Tekenaar: Griesmar Joseph, Meyer Camille Scenarist: Giroud Frank Uitgever : Glénat

Door Frank Giroud werd in 2006 begonnen met een nieuwe serie, ‘De erfgenaam’ (Le Légataire). Deze reeks vloeit voort uit een andere serie die door hem is geschreven en wel ‘De Tien Geboden’. Frank Giroud is een begenadigd… (nieuw tab)

De Expert

Strips van:

Tekenaar: Brada Scenarist: Giroud Frank Uitgever : Glénat

Adam Robak is tegelijk kunstverzamelaar en kunstexpert. Hij koopt een schilderij, De Triomf van Sint – Waldemar, en schrijft zelf een echtheidscertificaat uit. Geen haan die ernaar kraait, tot een historica hem wijst op een vreemd anachronisme. Het schilderij dateert… (nieuw tab)

Lees verder »

De Fleury-Nadals

Strips van:

Tekenaar: Rollin Lucien Scenarist: Giroud Frank Uitgever : Glénat

In lang vervlogen tijden kregen we tijdens de catechese nogal eens de vraag “Kennen jullie de tien geboden?” naar ons hoofd geslingerd. Moesten we het antwoord schuldig blijven, dan maakten we kennis met de zelden zijn doel missende vijf… (nieuw tab)

Lees verder »

De Tien Geboden

Strips van:

Tekenaar: Griesmar Joseph Scenarist: Giroud Frank Uitgever : Glénat

Nahik… Is het een opzienbarende roman, een kunstvoorwerp, een bibliofiele schat, een heilig boek, een politiek instrument of simpelweg een brug tussen twee montsers? Het is alles in één.

En ofschoon de hoofdpersonen van de verschillende verhalen niet meer… (nieuw tab)

Lees verder »

Het Ibismeisje

Strips van:

Tekenaar: Lacroix Christian Scenarist: Giroud Frank Uitgever : Dupuis

Stoian heeft als leraar in Roemeniė te veel blijk gegeven van zijn liefde voor de vrijheid. De geheime dienst spant een valstrik voor hem, waarbij Rodica, een van Stoians leerlingen en op wie hij hevig verliefd is, een belangrijke… (nieuw tab)

Lees verder »

Jackson

Strips van:

Tekenaar: Warnauts Marc – Renier Scenarist: Giroud Frank Uitgever : Lombard

Albums

Jackson – 01 – Dwaalspoor in de sneeuw Jackson – 02 – Het… (nieuw tab)

Lees verder »

Levenslijnen

Strips van:

Tekenaar: Durand Michel Scenarist: Giroud Frank Uitgever : Glénat

Oh, had ik maar!… Waarom heb ik dat nu gedaan?… Hoe zou mijn leven eruit gezien hebben als?… Twijfels, wroeging of doodgewoon nieuwsgierigheid. Elke keuze die je maakt, heeft zijn onvermijdelijke consequenties. Wat het leven al helemaal boeiend maakt,… (nieuw tab)

Lees verder »

Louis Ferchot

Strips van:

Tekenaar: Giroud Frank Scenarist: Dethorey Jean-Paul Uitgever : Glénat

Louis Ferchot – 01 – De Pechvogel

Enkel beschikbaar in het Frans:

Louis La Guigne – T02 – Moulin rouge Louis La Guigne – T03 – Un automne à Berlin Louis La Guigne – T04 – Le jour des… (nieuw tab)

Lees verder »

Mandrill

Strips van:

Tekenaar: Baruti Kandolo Lilela Scenarist: Giroud Frank Uitgever : Arboris

Hoofdrolspeler Mandrill, een advocaat met ’n niet altijd even smetteloze reputatie. Het is het begin van de vijftiger jaren en Europa is nog maar net bekomen van de tweede wereldoorlog. Er is nog veel schaarste en werkloosheid, maar… (nieuw tab)

Lees verder »

Missouri

Strips van:

Tekenaar: Carpentrie Daniel Scenarist: Giroud Frank Uitgever : Dupuis

Albums

Missouri – 01 – Het Naakte Bestaan Missouri – 02 – De Stormvogel Missouri –… (nieuw tab)

Lees verder »


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.