Tag archief: Gibrat Jean-Pierre

Dream Is Over

strips van:

Tekenaar: Aristidès Fredéric Othon, Barbe André-François, Bilalovic Enes, Blanc-Dumont Michel, Boucq François, Cosandey Bernard, Ferrandez Jacques, Gibrat Jean-Pierre, Manara Milo, Margerin Frank, Martens Andreas, Matena Dick , Montellier Chantal, Servais Jean-Claude, Sokal Benoît, Solé Jean, Tardi Jacques Scenarist: Aristidès Fredéric Othon, Barbe André-François, Bilalovic Enes, Blanc-Dumont Michel, Boucq François,… (nieuw tab)

Eerlijke Lui

strips van:

Tekenaar: Durieux Christian Scenarist: Gibrat Jean – Pierre Uitgever : Dupuis

Dit nieuwe album van Gibrat (tekst) en Durieux (tekeningen) is zo’n strip die voor een verstild palet kiest. Het verhaal gaat over Paul, een vijftiger die onverwacht zijn job verliest. Hij raakt alles kwijt – baan, huis,… (nieuw tab)

Lees verder »

Elke Raaf Pikt

strips van:

Tekenaar: Gibrat Jean-Pierre Scenarist: Gibrat Jean-Pierre Uitgever : Dupuis

Exact één dag na de apotheose van Het Uitstel, het fel bejubelde tweeluik van Jean-Pierre Gibrat, begint op 6 juni 1944 (D-day) de opvolger. Elke Raaf Pikt speelt zich net als zijn voorganger af tegen de achtergrond van de… (nieuw tab)

Lees verder »

Goudard

strips van:

Tekenaar: Gibrat Jean-Pierre Scenarist: Berroyer Jackie Uitgever : Yendor

Realistische strips over het leven van alle dag van “Goudard”, een middelbare scholier uit Parijs. In zes hoofdstukken wordt een genadeloos en levensecht beeld geschetst van zijn repressieve, burgerlijk milieu (schitterende, oubollige oudejaarsavond!); van de verveling, agressie en kleine… (nieuw tab)

Lees verder »

Het Uitstel

strips van:

Tekenaar: Gibrat Jean-Pierre Scenarist: Gibrat Jean-Pierre Uitgever : Dupuis

1943, een dorpje in de Midi-Pyrénées: Julien wordt door den Duits opgeroepen voor dwangarbeid, maar besluit zich te drukken, springt van de trein naar Duitsland en duikt onder bij zijn tante in het dorpsschooltje terwijl iedereen denkt dat hij… (nieuw tab)

Lees verder »

Hoog Water

strips van:

Tekenaar: Gibrat Jean-Pierre Scenarist: Pecqueur Daniel Uitgever: Dargaud

Collectie Beeldroman – 04 – Hoog Water

(nieuw tab)

Lees verder »

Mattéo

strips van:

Tekenaar: Gibrat Jean-Pierre Scenarist: Gibrat Jean-Pierre Uitgever : Daedalus

Mattéo heeft het niet getroffen in het leven. Als zoon van een gevluchte Spaanse anarchist leeft hij samen met zijn moeder in een dorpje aan de voet van de Pyreneeën. Hij komt nauwelijks naar zijn werk in de wijngaarden… (nieuw tab)

Lees verder »


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.