Tag archief: Fourquemin Xavier

Alban

Strips van:

Tekenaar: Fourquemin Xavier Scenarist: Teste Didier Uitgever : Le Téméraire

Ergens in de duisterste middeleeuwen, omringd door hongersnood, weerwolven en inquisitie, woont de jonge novice Alban die sinds zijn jeugd geen stap meer buiten zijn kleine kloosterorde heeft gezet. Maar dat deert hem helemaal niet. Zegt God immers niet dat… (nieuw tab)

De Legende van het Wisselkind

Strips van:

Tekenaar: Fourquemin Xavier Scenarist: Dubois Pierre Uitgever : Lombard

Aan de vooravond van de industriële revolutie ligt het Engelse dorpje Dartmoor er vredig bij. Een idyllische wereld van weiden, houtwallen en veengrond. Thomas en Betty Jobson konden zich geen beter leven voorstellen tot die zwoele zomerdag, ergens in juni.… (nieuw tab)

De Wezentrein

Strips van:

Tekenaar: Fourquemin Xavier Scenarist: Charlot Philippe Uitgever : Blloan

Scenarist Philippe Charlot kennen we intussen van de brutale gangsterstrip Karma Salsa. Maar met De Wezentrein duikt hij in een aandoenlijke passage uit de Amerikaanse geschiedenis. Omdat de immigratie vanuit Europa het aantal wezen gevoelig deed stijgen, beslisten de Amerikaanse staten… (nieuw tab)

Het Kerkhof Der Onschuldigen

Strips van:

Tekenaar: Fourquemin Xavier Scenarist: Charlot Philippe Uitgeverij: Saga

Frankrijk, eind zestiende eeuw. In een door godsdienstoorlogen getroffen land doorzoekt een jonge hugenoot wanhopig het oude kerkhof van Parijs. Hij zoekt er tevergeefs de resten van zijn vader die vermoord werd tijdens de verschrikkelijke Bartholomeusnacht. Hij krijgt terug hoop wanneer… (nieuw tab)

Miss Endicott

Strips van:

Tekenaar: Fourquemin Xavier Scenarist: Derrien Jean-Christophe Uitgever: Lombard

Prudence Endicott woont de begrafenis bij van haar moeder. Ze kwam helemaal van Indië. Op het kerkhof krijgt ze een sleutel overhandigd en krijgt ze succes toegewenst. Wat later meldt ze zich aan als gouvernante voor de Folseys die in Londen wonen.… (nieuw tab)

Outlaw

Strips van:

Tekenaar: Fourquemin Xavier Scenarist: Teste Didier Uitgever : Talent

Outlaw is een rasechte western/humorstrip. Ontkennen helpt niet. Rumoerige saloons, verwaaide karakterdanseressen, laconieke sheriffs en natuurlijk de obligate doodgraver. Alle clichés zijn ruimschoots aanwezig voor een zoveelste Lucky Luke – rip off. Maar dat is buiten scenarist Dieter (Névé, Patje… (nieuw tab)


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.