Tag archief: Dufaux Jean

Andreas de Florentijn

Strips van:

Tekenaar: Aidans Edouard Scenarist: Dufaux Jean Uitgever : Dargaud

Albums

Andreas De Florentijn – 01 – De Dood Op De Brandstapel Andreas De Florentijn –… (nieuw tab)

Lees verder »

Barracuda

Strips van:

Tekenaar: Petiqueux Jérémy Scenarist: Dufaux Jean Uitgever : Dargaud

Dat scenarist Jean Dufaux een nieuwe reeks lanceert, is doorgaans niet iets waar in het stripwereldje verrast van wordt opgekeken, want het gebeurt gemiddeld een keer of drie per jaar. En dat hij piraterij en slavenhandel als thema uitkiest, mag… (nieuw tab)

Beatifica Blues

Strips van:

Tekenaar: Goelen Werner Scenarist: Dufaux Jean Uitgever : Dargaud

In een toekomst-wereld, waar het dekor bestaat uit verwoeste steden en gigantische verlaten betonnen woonconstructies, kun je slechts overleven als je regelmatig een tablet ‘beatifica’ inneemt. Als er een kist vol gesignaleerd is, storten de rivaliserende benden zich als… (nieuw tab)

Lees verder »

Betoveringen

Strips van:

Tekenaar: Munuera José-Luis Scenarist: Dufaux Jean Uitgever : Dargaud

In de darkroom waar Sneeuwwitje en Arkel elkaar urenlang aan het bepotelen zijn, schuifelde ene Jean Dufaux op zijn bordeelsluipers naar het koppel voor één nacht. Gewapend met een aftandse bandrecorder op zoek naar quotes, inspiratie en een verzengende plot… (nieuw tab)

Chelsy

Strips van:

Tekenaar : Joris Eric Scenarist : Dufaux Jean Uitgeverij : Glénat

Albums

Chelsy – 01 – Dierlijk Dodelijk Chelsy – 02 – Stillevend

(nieuw tab)

Lees verder »

Conquistador

Strips van:

Tekenaar: Xavier Philippe Scenarist: Dufaux Jean Uitgever : Glénat

Tenochtitlan 1520. Montezuma deelt sinds korte tijd zijn immense rijk met een kleine meute Spanjaarden onder leiding van Hernan Cortez. Als onsterfelijke goden, uit op goud en rijkdommen balanceren de Spanjaarden op een zijden draad. Mochten de Azteken doorkrijgen dat… (nieuw tab)

Dakota

Strips van:

Tekenaar: Adamov Philippe Scenarist: Dufaux Jean Uitgever : Glénat

Dat was toch effen schrikke. Niet minder dan 166 albums geschreven door Jean Dufaux staan op onze boekenplank. Daar zitten een aantal stinkers tussen, maar ook opvallend veel pareltjes. Of hoe zou je anders de eerste cycli van Murena,… (nieuw tab)

Lees verder »

De Aasgieren

Strips van:

Tekenaar: Marini Enrico Scenarist: Dufaux Jean Uitgever : Dargaud

De Zwitserse wonderboy Enrico Marini is ongetwijfeld een van de meest eclectische West – Europese striptekenaars. Toen hij zo’n tien jaar geleden debuteerde, stond hij zwaar onder de invloed van Katsuhiro Otomo, die met Akira voor de westerse doorbraak… (nieuw tab)

Lees verder »

De Kinderen van de Salamander

Strips van:

Tekenaar: Denauw Renaud Scenarist: Dufaux Jean Uitgever : Dargaud

Angie is een jongen. Vreemd. Het plaatst het nummer van de Rolling Stones in een ander, ietwat rozig, daglicht. Arkadin is ook een jongen. Ali is een meisje. Vreemd. Het verklaart meteen waarom de gelijknamige bokskampioen zo goed was… (nieuw tab)

Lees verder »

De Klaagzang van de Verloren Gewesten

Strips van:

Tekenaar: Rosinski Grzegorz Scenarist: Dufaux Jean Uitgever : Dargaud

De Klaagzang van de Verloren Gewesten is een stripreeks getekend door Grzegorz Rosiński, naar een scenario van Jean Dufaux. Er is al een volledige cyclus verschenen en van de tweede cyclus zijn er al twee albums uitgegeven. Ook is er… (nieuw tab)

De Rochesters

Strips van:

Tekenaar: Wurm Philippe Scenarist: Dufaux Jean Uitgever : Casterman

Er ligt alweer een nieuwe Dufaux in de winkel. Horen wij daar iemand zuchten? Onterecht, want met De Rochesters schreef Jean Dufaux een van zijn betere scenario’s. De Zaak Claudius, het eerste deel van een tweeluik, is een aangename… (nieuw tab)

Lees verder »

De Rode Keizerin

Strips van:

Tekenaar: Adamov Philippe Scenarist: Dufaux Jean Uitgever : Glénat

De Rode Keizerin vertelt, zoals de titel al doet vermoeden, het levensverhaal van Catherina, de legendarische Russische vorstin. Ze is een vrouw die van zich heeft laten spreken in de Russische geschiedenis. Ze was immers steeds te machtswellustig om… (nieuw tab)

Lees verder »

De Rovers Van Keizerrijken

Strips van:

Tekenaar: Jamar Martin Scenarist: Dufaux Jean Uitgever : Glénat

Het opstandige Parijs is niet van plan zich over te geven ! Fier wappert de rode vlag van de Commune boven de hoofdstad, terwijl de overblijfselen van het Empire hun toevlucht zoeken in Versailles. In de belegerde stad komen… (nieuw tab)

Lees verder »

De Tranen Van De Tijger

Strips van:

Tekenaar: Mirallès Ana Scenarist: Dufaux Jean Uitgever : Dargaud

De Tranen Van De Tijger – 01 – De Tranen Van De Tijger

(nieuw tab)

Lees verder »

Dixie Road

Strips van:

Tekenaar: Labiano Hugues Scenarist: Dufaux Jean Uitgever : Dargaud

In ‘Dixie Road’ wordt het verhaal verteld van het meisje Dixie en haar moeder Nadine. Deze twee zelfstandige jonge vrouwen groeien op in het racistische zuiden van de Verenigde Staten, begin deze eeuw. Nadine leidt een fabrieksstaking en heeft een… (nieuw tab)


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.